Texmex-piirakka

Herkullinen texmex-piirakka sisältää tacomaustettua jauhelihaa. Pinnalle on ripoteltu juustoa ennen paistoa. Koristele lämmin piirakka nacholastuilla, kermaviilillä ja salsakastikkeella. Tarjoile piirakka nachojen ja dippien kanssa! Tässä helppo resepti olkaapa hyvät.

TEXMEX-PIIRAKKA | alle tunti | helppo

Pohja

  • 230 g vehnäjauho
  • 150 g leivontamargariini tai voi
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 200 g kevyempi jauheliha
  • 2 dl ruokakerma
  • 3 kpl kananmuna
  • tacomauste
  • suola
  • pippuri

Pinnalle

  • juustoraaste
  • suolatut nacholastut
  • kermaviili
  • salsakastike

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja suola sekaisin. Voitele suorakulmainen vuoka (35x11cm) tai vastaava piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle. Paista jauheliha ja mausta makusi mukaan. Kaada lihat pohjan päälle. Sekoita keskenään munat ja ruokakerma (mausta seosta halutessasi) ja kaada se lihojen päälle. Ripottele viimeiseksi juustoraastetta piirakan päälle ja laita uuniin paistumaan. Piirakka paistuu hyvin 200 asteessa tai 175 asteessa kiertoilmauunissa. Ota pois uunista, kun pinta on saanut väriä ja täyte on hyytynyt.

Koristele hieman jäähtynyt piirakka nachoilla, kermaviilillä ja salsalla. :)