Vadelma-valkosuklaahyydykekakku

Tämä raikas kakku sisältää täydellisen makuparin vadelmasta ja valkosuklaasta. Kakku on helppo valmistaa pienemmässäkin keittiössä ja tämä olikin tarjolla kesämökillä jälkiruokana. Viimeistele kakku täytekekseillä ja tuoreilla vadelmilla. :)

VADELMA-VALKOSUKLAAHYYDYKEKAKKU

Pohja

  • 200 g tumma täytekeksi
  • 70 g voi

Täyte

  • 350 g pakastevadelmia (kotimainen)
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 150 g valkosuklaata
  • 1/4 dl sokeria
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • tuoreita vadelmia
  • sulaa valkosuklaata
  • täytekeksejä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa sekaisin. Painele keksimuruseos leivinpaperoidun kakkupohjan (n. 20 cm) pohjalle ja laita kylmään odottamaan.

Sulata pakastevadelmat kattilassa/mikrossa. Vaahdota vispikerma sokerien kera. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää joukkoon sula valkosuklaa ja sekoita. Lisää seuraavaksi sulat pakastevadelmat. Sulata pehmeät liivatelehdet mikrossa ja sekoita lusikallinen massaa kuumaan liivatenesteeseen. Kaada tämä seos kakkumassaan ja sekoita hyvin. Kaada lopullinen massa vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. 

Irroita hyytynyt kakku vuoasta ja koristele.