Valkosuklaa mutakakku

Olen leiponut mutakakkuja useita, mutta tänään leivoin ensimmäistä kertaa mutakakun valkosuklaasta. Valkosuklaa paahtuu uunissa ollessaan ja tuo kakkuun herkullisen maun. Viimeistele kakku tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.

VALKOSUKLAA MUTAKAKKU | 20-30 min | helppo

Ainekset

  • 100 g voi
  • 125 g valkosuklaa
  • 110 g sokeri
  • 130 g vehnäjauho
  • 1-2 tl vaniljasokeri
  • 2 kpl kananmuna
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • tuoreita marjoja esim. vadelmia
  • tomusokeria

Sulata voi kattilassa ja kaada valkosuklaapalojen päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi voin kanssa kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja ripaus suolaa. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita taikinaa lisäysten välissä. 

Lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikinaa varovasti käännellen, kunnes taikina on tasaista. Pingota leivinpaperi 16-18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja kaada taikina vuokaan. Vuokaa ei tarvitse voidella. Paista mutakakkua uunin keskitasolla 200 asteessa 10-15 min. Kakku on valmis, kun pinta on saanut hieman väriä. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hiukan löysäksi: kun hytkytät vuokaa ja kakku heiluu keskeltä, mutta ei enää reunoista on kakku kypsä.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä.