Vihreä kuula-panna cotta aidolla vaniljalla

Vihreät kuulat kuuluvat monen jouluun ja niitä voi jäädä yli kaikelta muulta herkuttelulta. Näin leivontaryhmässä kuvan panna cottasta, jossa oli vihreästä kuulasta tehty kiille. En ollut aiemmin törmännyt samanlaiseen ideaan, joten oli pakko googletella asiasta ja pääsinkin Pullahiiren blogiin, jossa oli tätä herkkua tehty. 

Otin idean kiilteestä kokeiluun ja lopputulos olikin tosi kiva. Käytin itse panna cottassa aitoa vaniljatankoa tuomaan kunnolla makua ja lisäksi vähän vaniljasokeria. Suosittelen käyttämään kiilteessä vihreää elintarvikeväriä tuomaan eloa kiilteeseen, se muuten jää aika laimean vihreäksi. Lopputuloksen kruunasi vielä tuore minttu. 😊

Muistathan, että Starbox sulkee sivunsa 31.3.19 Blogini uusi osoite: https://www.jannenkeittiossa.fi/

VIHREÄ KUULA-PANNA COTTA AIDOLLA VANILJALLA | 4 lasia tai 6 pienempää annosta

Ainekset

  • 2 dl vispikermaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 ½ liivatelehteä

Kiille

  • 4 vihreää kuulaa
  • ½-1 dl vettä
  • vihreää elintarvikeväriä
  • (tuoretta minttua)

Sekoita vispikerma ja maito sekaisin. Kaada seoksesta puolet kattilaan ja lisää joukkoon sokerit. Vedä veitsellä vaniljatanko halki ja raaputa siemenet pois. Laita siemenet ja tangon palaset kattilaan ja keitä kermaseosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kattilassa muiden ainesten kanssa. Kaada loput kerma-maitoseoksesta joukkoon.

Siivilöi seos nokalliseen kannuun ja annostele vanukas tarjoilulaseihin. Anna panna cottan hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään kolme-neljä tuntia tai yön yli.

Valmista kiille hyytyneen panna cottan päälle. Pilko vihreät kuulat pieneksi kuutioksi ja keitä veden kanssa niin, että kuulat sulavat täysin. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta seos pysyy juoksevana. Sekoita vähän vihreää elintarvikeväriä joukkoon. Lusikoi lämmin seos panna cottan päälle ja anna vielä hyytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.