Yhden kulhon mehevät browniet

Blogini täytti yhden vuoden ja ajattelin leipoa jotain herkullista ja suklaista sen kunniaksi. Päädyin kokeilemaan perinteistä brownieta. Täytyy myöntää, etten ole aiemmin näin mehevää brownieta maistanut. Browniessa on tärkeää, ettei se ole liian kauan uunissa ja se jää pehmeäksi ja suussa sulavaksi.

YHDEN KULHON MEHEVÄT BROWNIET

Ainekset

  • 100 g sulatettua margariinia
  • 5 g (1 rkl) oliiviöljyä
  • 320 g sokeria
  • 120 g (2 kpl) kananmunaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 80 g vehnäjauhoja
  • 80 g kaakaojauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vuoraa uunivuoka (n. 20x20cm) leivinpaperilla. Sekoita keskikokoisessa kulhossa sulatettu margariini, öljy, sokerit ja kananmuna. Sekoita minuutin ajan voimakkaasti.

Sekoita vehnäjauho ja kaakaojauhe kevyesti massan joukkoon (ei vatkausta).

Kypsennä brownieta uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan, kunnes brownien keskiosan pinta kestää kosketusta. Tikulla kokeillessa tikkuun kuuluu jäädä taikinaa.

Leikkaa brownie paloiksi, kun se on jäähtynyt.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä!