Helsinki Half Marathon 11.6.2016

Helsingissä hölköteltiin eilen Helsinki Half Marathon. Tapahtuma on melko uusi, tämä taisi olla vasta kolmas kerta kun se järjestettiin. Osallistujia on noin 2400, joka on tosi sopiva määrä: ei liian ruuhkaisaa reitillä, mutta koko ajan juoksijoita seurana, ei tarvitse yksin köpötellä.

tankkausta
Evästä matkaan.

Tällä kertaa tankkasin reilusti ennen kisaa. Ostin junamatkalle perjantaiksi karkkia ja energiapatukan ja itse kisaan varasin kaksi geeliä.

Energiapatukka jäi kyllä syömättä, sen verran öllötti tuon karkkipussin jälkeen, jonka siis vetelin napaani junamatkalla. Illalla syötiin vielä vähän iltapalaa, kun pääsin perille. Joten tällä kertaa ei voisi kyllä syyttää energiavajetta, mikäli juoksu ei kulkisi...

Juoksu starttasi aamulla jo 8.45, joten herätä piti jo hyvissä ajoin, jotta ehtii syödä aamupalaa pari tuntia ennen starttia. Yövyin tätini luona Lauttasaaressa. Hän oli myös tulossa juoksemaan, kuten myös siskoni. Sikäli valmistautuminen oli nyt mukavaa kun oli vertaistukea lähellä :)

HHM lähdössä
Siskoni, tätini ja minä vähän ennen lähtöä.

Sää oli melko optimaalinen. Ei liian kuuma, mutta kuitenkin aurinkoinen. Ainoastaan kova tuuli aiheutti vähän haastetta pukeutumiseen. Päätin lähteä matkaan T-paidassa ja ohuessa takissa, jonka saisi riisuttua pois kesken matkan jos tulee liian kuuma. Tuollainen ohut ja kevyt takki on kyllä kätevä, se pakkautuu niin pieneen tilaan, että sen voi tunkea vaikka juoksutopin sisään jemmaan kun sitä ei tarvitse :) Aurinkolasit unohdin ottaa, mutta hyvin pärjäsi ilmankin.

Geelit on muuten myös hyvä säilöä urheilurintsikoiden kauluksessa, sieltä ne on helppo napata käyttöön kun tarvitsee, vink vink ;)

Juoksu meni tosi hyvin. Heti alusta tuntui hyvältä ja askel kevyeltä. Reitti oli tosi upea ja melko tasainen lukuunottamatta lopun mäkiosuutta. Juoksimme siskon kanssa samaa matkaa 15 kilsaan saakka. Siinä kohdassa minulle tuli vatsakramppeja ja jouduin hetkeksi hiljentämään vauhtia. Onneksi krampit menivät nopeasti ohi ja pääsin jatkamaan matkaa ilman "biotaukoa". Mutta sisko pääsi karkuun siinä kohtaa ja loppumatkan taivalsin itsekseni.

Yhden geelin käytin ja muuten menin ihan veden voimalla. En enää siinä lopussa uskaltanut ottaa sitä toista geeliä, ettei vatsa alkaisi enempää vihoitella.

N. 20 kilometrin kohdalla oli elvytystilanne käynnissä. Se kyllä vetää mietteliääksi. En tiedä mitä on käynyt ja miten tilanne eteni, Ambulanssi tuli paikalla juuri kun menin ohi siitä. Näitä tapauksia näkee valitettavasti melkein aina isommissa juoksutapahtumissa. Hetken siinä aina miettii, että sellaista voi sattua kenelle hyvänsä. Vaikka olisit kuinka hyvässä kunnossa, niin ikinä ei tiedä. Toivottavasti tässä tapauksessa tilanne on saatu hallintaan ja mies pelastettua.

Itse hölköttelin maaliin ihan hyvissä voimissa. Kello pysähtyi aikaan 1.56.06. Olen ihan älyttömän tyytyväinen.

HHM maalissa

Kyllä tuntui hyvältä kun juoksu vihdoin kulki kevään rämpimisen jälkeen. Mitään suurempia ongelmia ei ollut lukuunottamatta niitä vatsakramppeja. Muuten juoksu rullasi tasaista vauhtia ja jaksoin lopussa ottaa ihan loppukirinkin.

HHM maalissa
Tytöt maalissa.

Upeasti meni juoksu kyllä meillä kaikilla. Sisko juoksi oman ennätyksensä 1.54 ja täti oli 60-vuotiaiden sarjassa kolmas ajalla 2.04! 

Kyllä tämä taas motivoi jatkamaan harjoittelua.