Kesä, minne menit?

Juuri kun sain kesäneuleen, yhden ikuisuusprojekteistani, valmiiksi, päätti Suomen kesä palata normaaliksi. Eli tuli tuuli, sade ja kymmenen asteen lämpötila. Siksi piti tyytyä kuvaamaan tekele sisätiloissa ja piilottaa se sitten visusti takaisin kaappiin odottelemaan kesäisempiä päiviä.

Sain siis vihdoin valmiiksi jo edelliskeväänä aloitetun kesätopin. Silloin tuli visio lyhyehköstä topista, jossa olisi somittava vyötärö.

Ja kuten usein, aloin vain neuloa ilman sen tarkempaa suunnitelmaa.

kesätoppi

Tuollainen sitten putkahti puikoilta. Lanka on Novitan, Kaste-nimistä. En tiedä onko lankaa enää edes valikoimassa, olen hamstrannut sitä jo joskus kauan aikaa sitten odottelemaan inspiraatiota.

Ajatus solmittavasta vyötäröstä ei ihan mennyt niinkuin olin sen visualisoinut, tulikin tuollainen hassu solmu vyötärölle. Mutta ihan solmu mikä solmu :)

Kuvio on Kauneimmat neulemallit -kirjasta, muuten toppi on ihan vaan sileää neuletta rullautuvilla reunoilla. Hihansuihin tein muutamalla reunasilmukalla joustinneuletta.

Kesätoppi

En tiedä jääkö tämä kaapin koristeeksi vai tuleeko käytettyä... Aika näyttää. Koko on kyllä muuten ihan sopiva, mutta olkapäät jäävät hassusti vähän törröttämään kun neulos ei laskeudu, vaan on aika tönkköä. No, jos ei itse tule käytettyä, niin täytyy lahjoittaa tekele jollekin hieman harteikkaammalle :)

Huomenna pitäisi hypätä illansuussa junaan ja lähteä kohti Helsinkiä. Lauantaina klo 8.45 pitäisi olla jo viivalla, kun HHM starttaa. Valmistautuminen on taas jäänyt hieman puolitiehen erinäisistä syistä, mutta ihan hyvällä fiiliksellä lähden kuitenkin matkaan. Eilen kävin viimeistelylenkillä ja juoksu tuntui ihan hyvältä. Toivotaan, että sama hyvä fiilis olisi lauantainakin, niin eiköhän se hyvin mene.