Konmari tuli kylään

Kävin viime viikolla päiväkeikalla isolla kirkolla. Junaa odotellessa Pasilassa, sattui silmiin paljon puhuttu KonMari, eli japanilaisen Marie Kondon kirja, jossa opetetaan kuinka pitäisi siivota. Kirja läksikin sitten heräteostoksena matkalukemiseksi.

Ei kirjassa kyllä mielestäni siivouksesta puhuta mitään, vaan tavaroiden poisheittämisestä ja niiden jäljelle jäävien järjestelystä. 

Kirja lupailee aika hurjia: kun siivoat näiden ohjeiden mukaan, niin laihdut / eroat puolisostasi / parannat suhdettaisi perheeseesi / jotain muuta yhtä mullistavaa. Jos kirjaa ei lue niinkuin piru raamattua, niin se on ihan viihdyttävä, luin sen lähes kokonaan junamatkan aikana.

En ole noudattanut kirjan ohjeita kirjaimellisesti, se olisi tässä tilanteessa vaan aivan liian työlästä. Kirjan mukaan tavaroiden perkaaminen tulisi alottaa yksi tavararyhmä kerrallaan siten, että esim. kerää aivan kaikki omistamansa vaatteet (siis aivan kaikki mitä omistaa, myös varastoista) yhteen läjään ja alkaa sitten valita niitä, jotka haluaa säilyttää. En mene sen enempää yksityiskohtiin, jotten tule paljastaneeksi liikaa, mutta tuolla metodilla tarkoituksena olisi käydä läpi koko omaisuutensa. 

Minulla siihen ei yksi viikonloppu rittäisi, joten harppasin suoraan siihen kirjan mielenkiintoiseen osuuteen, eli järjestelyyn. Tulihan siinä toki taas karsintaakin samalla suoritettua kun kerran aloin hyllyjä käymään läpi...

paidat hyllyllä

Olen nyt käynyt läpi sukka- ja alusvaatelaatikot sekä osan vaatehuoneesta ja omat vaatekaappini. Ideana tässä järjestelyssä on, että vaatteita ei saa pinota kaappeihin tai laatikoihin, vaan ne tulee säilyttää pystyssä!

Mies pyöritteli silmiään kun aloitin, mutta joutui lopulta myöntämään, että onhan tämä nyt tosi kätevää! Kaikki T-paidat ovat nyt näkyvissä yhtä aikaa, eivätkä rypisty toistensa painon alla. Mieluinen paita on helppo valita ilman, että sotkee samalla sen koko pinon. 

vaatekaappi

Omassa kaapissa suoritin myös karsintaa samalla kun järjestelin. Jäljelle jääneet järjestin KonMarin ohjeen mukaan. Hyllyille pitäisi etsiä vielä sopivan kokoiset laatikot, niin kaapin käyttö olisi vieläkin helpompaa.

Seuraavaksi taidan iskea käsilaukkujen, asusteiden ja kenkien kimppuun...

Tähän jää kyllä vähän koukkuun, suosittelen lukaisemaan tuon kirjan :)