Kuka voisi kellot pysäyttää?

Huh huh. Syksy on hurahtanut pikakelauksella. Opiskelun ja työelämän yhdistelmä tarkoittaa omalla kohdallani sitä, että elämä on minuuttiaikataulutettua ja sen sisällön määräävät to-do -listat.

Koulu alkoi ihan leppoisasti, mutta sitten kun tehtäväkokonaisuudet alkoivat hahmottua ja kaikki kurssit pääsivät vauhtiin, vaihtui tahti hengähdyttäväksi.

Ja tottakai kaikki isommat tehtäväkokonaisuudet pitäisi palauttaa ennen joulua.

Tämä kokonaisuus tarkoittaa tietysti sitä, että en ehdi enää nähdä ketään enkä käydä missään (huono omatunto) ja kotonakin olen lähes kaiken vapaa-ajan lukkiutuneena työhuoneeseen (huono omatunto). Sitkeästi pidän kuitenkin kiinni siitä, että pääsen rengastrapetsitunnille pari kertaa viikossa (taas huono omatunto), jotta saan hetkeksi nollattua pään. Välillä havahdun siihen, että en ole saanut aikaiseksi edes soittaa omalle äidille muutamaan viikkoon ja kyseltyä kuulumisia (todella huono omatunto). Mutta lohduttaudun sillä, että tämä vaihe kestää rajoitetun ajan ja sitten voin taas olla enemmän läsnä läheisten elämässä. Ja tehtyä kotitöitä. Ja osallistua haravointiin/lumenluontiin ja mitä näitä nyt on. En enää muista kun mies-parka on joutunut huolehtimaan noista kaikista viime aikoina. Onneksi mies on myös opiskellut työn ohessa, joten hän ymmärtää :) 

No mutta, yhdessä kurssissa sain sentään vähän hassutella ja yhdistää siihen rakkaan harrastukseni, eli neulomisen. Osallistuin "Tube haltuun" -kurssille (kyllä, sellainenkin oli tarjolla!) ja tein harjoitustyönä sinne videon, jossa neuvotaan miten neulotaan ranskalainen kantapää.

Ja kas tässä, olkaa hyvä. Ihka ensimmäinen neuleohjevideoni: 

Opiskeluunhan kuuluu myös itsearvionti ja täytyy sanoa, että ihan täysiä pisteitä en kyllä tästä videosta itselleni antaisi. Siitä tuli aivan liian pitkä. Ja itse asia jäi vähän kevyeksi. En tiedä tajuaako siitä kukaan mitään. Lisäksi olisi ollut hyvä vaikka oikolukea nuo tekstit ennen videon jullkaisua. Vähänkö noloa. Mutta tulipahan harjoiteltua. Seuraava sujuisi jo paljon paremmin. Mutta todennäköisesti tämä jää kyllä myös viimeiseksi, ainakin seuraavaan vuoteen en taatusti tee mitään noin suuritöistä vapaaehtoisesti :-D

sukat ranskalaisella kantapäällä
Sukat ranskalaisella kantapäällä.

Videota varten tarvittiin tietysti aihio, jotta sen kantapään neulottua. Neuloin sitten tällaiset nopeatekoiset sukkaset lyhyellä varrella. Valitsin väriksi valkoisen, jotta silmukat erottuisivat siinä videolla mahdollisimman hyvin. 

No nyt on sitten video valmis, ja yhdet sukat. Vaikka pukinkonttiin.

Tämä blogikin on jäänyt opiskelukiireiden vuoksi vähän hunningolle. Mutta en ota siitä stressiä. Kirjoittelen jos siltä tuntuu. Ja jos ei tunnu, niin jätän kirjoittamatta. Ehtiihän sitä sitten, keväämmällä.

Mukavaa viikonloppua kaikille!