Polkujuoksua uusissa maisemissa

Käyn usein sunnuntaisin juoksemassa hieman pidemmän lenkin. Joskus yksikseen, useimmiten juoksukamujen kanssa. Koska kimpassa on kivempaa :)

Tänään kamuja oli vain yksi. Hän ehdotti vaihteeksi polkujuoksua, ja mikäpäs siinä, se on mukavaa vaihtelua peruslenkkeihin. Samalla päätin testata uuden juoksureppuni, jonka hankin vasta hiljattain.

Juoksentelimme Imatran Kylpylän maastoissa. Läksimme aluksi Mustalammen suuntaan, kiersimme Malkosaaren ja sitten vielä lopuksi Lammassaaren. Matkaa kertyi yhteensä n. 15 kilometriä.

juoksureitti
Juoksureitti kulki polkuja pitkin Ukoskan ja Karhumäen maastoissa.

Hävettää tunnustaa, että suurin osa reitistä oli minulle aivan tuntematonta maastoa, vaikka olenkin asunut Imatralla melkein koko ikäni. Lammassaaren polut ovat toki tuttuja, siellä tulee usein käytyä koirien kanssa. Mutta en edes tiennyt koko Malkosaaresta ennen tätä päivää.

Pieni Mustalampi
Pieni mustalampi

Polut olivat suurimmaksi osaksi helppokulkuisia. Lunta oli enää vain kaikken varjoisimmissa paikoissa. Muutamissa kohdin oli hieman mutaista, mutta hyvin pärjäsi ihan tavallisilla lenkkareilla.

Pitkospuut
Reitillä oli monin paikoin pitkospuita.

Malkosaareen mentiin kapeaa kävelysiltaa myöden. Siellä maasto oli paikoin melko vaikeakulkuista, meni kävelyhommiksi suurimmaksi osaksi.

Malkosaari Imatralla
Malkosaaren kallioita
Malkosaareen menevä silta
Malkosaareen pääsee kapeaa kävelysiltaa pitkin. Kuva on otettu saaresta mantereen suuntaan.

Voi vitsit miten oli kivaa! Kyllä kannattaisi useimminkin käydä juoksemassa metsässä ja poluilla. Ei siinä ehdi kauheasti maisemia ihailla kun pitää keskitty katsomaan mihin astuu. Mutta ei siinä ehdi kyllä maallisia murheitakaan miettiä. Ja kun ei ota lenkkiä kovin ryppyotsaisesti, voi välillä hyvin pysähtyä ihailemaan niitä maisemiakin ja napata muutaman kuvan.

Polkujuoksu on muutenkin hyvää vaihtelua perustreeniin. Siinä tulee vähän erilaista ärsykettä lihaksille, tasapaino kehittyy, puhumattakaan henkisistä vaikutuksista. Samat hyvät vaikutukset saavuttaa varmasti myös kävelemällä, jollei halua juosta. Suosittelen kokeilemaan :)

Juoksureppukin osoittautui loistohankinnaksi. Se ei haitannut juoksua ollenkaan ja juomamekanismi toimi hyvin. Pidemmillä lenkeillä olen joskus kantanut juomapulloa kädessä. Kyllä tämä reppu osoittautui kätevämmäksi ratkaisuksi. Repussa kulkee tarvittaessa myös välipalat, puhelin ym. tarvikkeet mitä pidemmillä lenkeillä voi tarvita.