Vähän terveellisempi välipala

Loma loma loma loma on vihdoin! Aloitin juhannuksesta kesäloman ja siitä olisi tarkoitus nauttia neljä viikkoa. Ihanaa, että pystyy pitämään loman parhaimpaan kesäaikaan. 

Lomalla tulee usein muutoksia rutiineihin. Voi heräillä aamulla rauhassa. Voi nauttia aamukahvin ja lukea aamun lehdet kaikessa rauhassa. Voi nukkua päiväunet jos siltä tuntuu. Voi mennä lenkille vaikka yömyöhään jos päivällä on liian kuuma. Kyllä loma on kiva :)

Usein rutiinien muuttuminen, tai oikeastaan puuttuminen, saattavat aiheuttaa myös laiskistumista. Vaikka olisi aikaa, ei silti saa aikaan. Paradoksaalista. Itselle ainakin helposti käy niin. 

Lomalla tulee helposti myös kerättyä pari kesäkiloa. Tänä kesänä päätin välttää kesäkilot ja keksiä vähän terveellisempiä kesäherkkuja. Tässä yksi hyvä ilta-tai välipala, joka maistuu kahvin tai teen kanssa ja täyttää hyvin.

Proteiinipannari uunissa:

Proteiinipannarin ainekset
Proteiinipannarin ainekset

Tähän pannariin voit käyttää ne viittä vaille liian kypsäksi päässeet banaanit. Mitä kypsempää, sen parempaa. Banaanien lisäksi tarvitset munia, leivinjauhetta, vähän suolaa ja rahkaa. Rahka voi hyvin olla maustamatontakin, minulla vaan sattui olemaan tuota maustettua jääkaapissa. Laitoin itse mantelijauhoja ja vähän kookoshietaleita, mutta näiden sijaan myös esim. heraproteiinijauhe sopii mainiosti. Mausteita voi myös laittaa, esim. kardemumma tai kaneli sopivat tähän. Näillä aineksilla pannarista tulee gluteeniton.

Aineksia voi roiskia tähän leivonnaiseen sen tarkemmin mittailematta. Banaanien suhteen toimii kaava: 1 banaani = 2 munaa. Eli kun käytin tähän 2 banaania, tarvitsin 4 munaa. Mentelijauhoa laitoin ehkän. desin verran... Kookoshietaleita ehkä n. ruokalusikallisen. Rahkaa olisi riittänyt vähemmänkin kun koko purkillinen, maun mukaan voi soveltaa.

Valmistus:

Banaani murskataan haarukalla tai halutessa vaikka sauvasekottimella, sitten sekoitellaan munat ja rahka banaanien kanssa. Munia ei tarvitse sen ihmeemmin vatkata. Sitten sekoitellaan kuivat aineet keskenään ja heitetään sekaan. Leivinjauhetta saa olla aika reilusti, n. ruokalusikallinen.

"Taikina" kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Myös pieni uunipelti käy. Sitten pannari tuikataan 200 asteiseen uuniin n. 15-20 minuutiksi. 

proteiinipannari

Sitten vaan nautitaan! Pannari on hyvää esim. hillolla tai turkkilaisella jogurtilla, tai vaikka molemmilla maustettuna. Itse herkuttelin pannarin äidin tekemän marjahillon kanssa. Nam.