Väriterapiaa ja suunnitelmia syksyksi

Melkein alkoi masentaa kun tsekkasin viikon sääennustetta aamulla. Koko viikoksi on luvattu silkkaa sadetta.

Mutta tavallaan sadepäivät ovat myös kivoja. Olen nimittäin äärimmäisen laiska ja mukavuudenhaluinen. Ja sadepäivänä saa luvan kanssa möllöttää sisätiloissa, eikö? 

aikuisten värityskirja

Sadepäivänä voi vaikka värittää.

shades of blue

Sadepäivänä voi neuloa. 

Poikkesin äsken Virkkukoukkusessa ostamassa lisää lankaa tähän projektiin. Samaa väriä tai edes laatua en haaveillutkaan löytäväni, mistä neuleen aloitin, koska alkuperäiset langat on ostettu jo jokunen vuosi sitten en-edes-muista-mistä... Mutta onneksi löysin vastaavaa (Schachenmayr Merino Extrafine) ihanan pehmeää merinovillaa sopivassa sävyssä.

Puikoilla on tällä kertaa tulossa vauvalle nuttu. Minusta on nimittäin tulossa kolmatta kertaa täti. Nutulla ei kyllä sinällään ole kiire, vaikka arvioitu jakaantumispäivä onkin jo vajaan parin kuukauden päästä. Äiti, eli tuleva mummi on nimittäin varmistanut, että vauva ei palellu :) Minä päätinkin tehdä nutusta suosiolla hieman suuremman, sitä voi pitää sitten vähän vanhempana.

Kappareissulla poikkesin maalaistorilla. En vielä raaskinut ostaa mansikoita pakastettavaksi, 30 euroa viiden kilon laatikosta on mielestäni vielä hieman liikaa. Mutta pari litraa ostin, jotta pääsen sentään vähän herkuttelemaan.

smoothie

Osa mansikoista päätyi tähän raikkaaseen kesäsmoothieen. Kulhoon löysivät tiensä myös puolikas hunajameloni, pari nektariinia, avocado sekä kauhallinen heraproteiinia. 

Tuli ihanan raikas, mutta kuitenkin tuhti smoothie! Mitään nestettä en lisännyt, koska melonista irtoaa nestettä yllättävän paljon. 

smoothie

Löysin pari päivää sitten tällaisia hauskoja smoothie-mukeja Suomalaisesta kirjakaupasta. Hintakaan ei ollut paha, alle 3 euroa per muki. Kyllänyt kelpaa laiskotella ja nauttia smoothieta kauniista tuopista.

Mutta jotta laiskuus ei pääse liiaksi valloille, ostin itselleni myös valmentajan.

Polar m400

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut urheilukellosta, jossa olisi GPS ja mahdollisimman monipuoliset ominaisuudet. Päädyin Polarin m400 malliin, koska siinä tuntui olevan hinta-laatu suhde varsin kohdillaan. Hinta oli Prismassa 149 euroa, joka on mielestäni varsin siedettävä hinta näillä ominaisuuksilla varustellusta kellosta.

Ainut asia mikä minua kellossa häiritsee on suuri koko. Minulla kun sattuu olemaan tuollaiset naruranteet. Mutta yhtä suuria tai vieläkin suurempia olivat kaikki kilpailevatkin vaihtoehdot, joita kävin sovittelemassa. Kello ei onneksi tunnu epämiellyttävältä käytössä, se vaan näyttää naruranteessani todella koomiselta.

Kellon mukana tuli erikseen sykevyö. Sekin on varsin miellyttävän tuntuinen päällä. Osa kelloistahan mittaa sykettä (tai tässä tapauksessa oikeastaan pulssia) ranteesta, mutta käsittääkseni mittaus ei ole tällöin niin tarkkaa kun erillisellä sykevyöllä. Siksi päädyin malliin, jossa on erikseen sykevyö.

Olen testannut kelloa nyt vasta yhden lenkin verran, sekä kerran vesijuostessa (ilman sykevyötä) ja kerran sisäliikunnassa. Vesijuoksua kello ei tajunnut urheiluksi lainkaan, se kadotti GPS-signaalin veden alla, eikä ilmeisesti reagoinut käden liikkeeseen juurikaan. Sykevyötä en uskaltanut laittaa kun en muistanut tsekata olisiko sitä saanut uidessa pitää.  

Vesijuoksukaverit

Sisäliikunnan ajan minulla oli kello koko ajan laukussa, ei ranteessa. Silti se mittasi moitteettomasti sykkeen koko ajalta, vaikka olin välillä melko kaukanakin itse kellosta.

Juoksulenkin kello analysoi tosi tarkkaan ja jopa ennusti sen yhden lenkin perusteella, että voisin pystyä juoksemaan maratonin aikaan 4 h 2 min kolmen kuukauden päästä :) En kyllä tiedä miten se siihen lukemaan päätyi.

Joka tapauksessa ajattelin kokeilla Polarin juoksuohjelmaa. Ja samalla päätin, että syksyn maratonin voisin juosta Vantaalla lokakuussa. Sinne olisi nyt ainakin riittävästi aikaa harjoitella. 

Polar muuten mittaa myös aktiivisuutta. Ja juuri nyt se kertoi minulle, että olisi aika lähteä liikkeelle. Ja ohjelman mukaan tänään ohjelmassa olisi 45 minuutin peruskestävyyslenkki. Joten ei kai se auta kun alkaa vetää lenkkaria jalkaan ja suunnata ulos...

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!