Virkattu kori ja neulottu siivousliina

Kävi vanhanaikaisesti. 

virkattu kori

Lanka (tai kude kai tässä tapauksessa olisi oikeampi termi) loppui kesken. Eikä samaa väriä tietenkään ollut enää yhtään jäljellä kun menin ostamaan lisää.

Ostin sitten tyystin eri väriä ja virkkasin yläosan sillä. Tuommoinen siitä nyt sitten tuli, virkatusta korista.

virkattu kori ja koira

Kori on virkattu Kaupunkilangan Sisäpiha-nimisestä trikookuteesta. Kudetta kului kolme 500 g rullaa. Eri värisissä kuteissa oli aikamoinen ero tunnussa ja laadussa. Vaalenaharmaa oli paljon napakampaa kun tummanharmaa. Tummanharmaassa myös paksuus vaihteli tosi paljon, ja lisäksi siinä oli solmuja. Näin ollen lopputuloksesta ei tullut ihan niin siisti ja tasainen kun olisin halunnut. Mutta jos se kuvassa näkyvälle viralliselle laaduntarkastajalle kelpaa, niin kelpaa minullekin :)

langat korissa

Korissa majailevat langat päätyivät sinne samasta alekorista kun kudekin. Novitan puuvilla-pellava kausilankaa sai kahdella eurolla kerä. No, eihän niitä sillä hinnalla voinut kauppaankaan jättää.

Langassa on kivat, murretut sävyt. Kokeilin neuloa lankaa hieman, jotta näen miten se käyttäytyy valmiina neuloksena.

neulottu siivousliina

Neuloin langasta kokeeksi siivousliinan. Liina on n. 30 x 30 cm kokoinen ja lankaa kului tähän vähän reilu 1/2 kerää, eli n. 30 g. Langan pitäisi kestää konepesu 60 asteessa. Joten sen puoleen se sopii hyvin siivousliinaksi tai pyyhkeeksi.

Käytännön testi tosin osoitti, että ihan paras mahdollinen siivousliina tuo ei kyllä ole. Aluksi se ei ime vettä, ja sitten kun se kastuu, niin kuivuu hitaasti. 

Mutta lanka tuntuu muuten kivalta ja sitä oli helppo neuloa, vaikka siinä onkin pellavaa joukossa. Varmaan loput langat päätyvät sitten aikanaan kesäpaidaksi. Kunhan keksin tai löydän jostain kivan mallin.

Leppoisaa sunnuntaita!