Juhannustaikaa!

Hyvää Juhannusta!

Meidän perheellä ei ollut aluksi minkäänlaisia juhannussuunnitelmia. Sitten kuin yllättäen sain idean kysäistä serkkuni vaimolta, mitä he tekevät juhannusaattona. Eli tänään. Ja koska heilläkään ei ollut suurempia suunnitelmia, ehdotin että mitä jos viettäisimme jussia yhdessä! Ja sehän sopi! Grillausilta rakkaan sukulaisperheen luona oli siis sovittu! Ja lisäksi sain kuulla että he olivat vuokranneet tästä läheltä rantasaunan pariksi tunniksi illalla käyttöönsä ja me pääsisimme sinne myös heidän kanssaan mikäli haluaisimme! Johan alkoi juhannussuunnitelmat saada vauhtia!

Tänään sitten iltapäivästä suuntasimme kyläilemään hirmuisen grilliruokamäärän kera :D Mutta eiks juhannuksena ookkin tarkotus syödä ittensä ähkyyn? No niin ainakin meillä kävi! Kuola valuen seisoin grillin vierellä odottaen valmista! Lapset nauttivat toistensa seurasta pomppien trampoliinilla ja keinuen riippukeinussa. Serkullani on kolme lasta, 10- ja 8-vuotiaat tytöt (joista vanhempi on kummityttöni) ja 2-vuotias poika (joka taas on mieheni kummipoika). Serkkuni ja hänen vaimonsa ovat myös tyttäremme kummeja. Olemme tosi paljon tekemisissä toistemme kanssa ja vasta jokunen aika sitten kävimme yhdessä Tykkimäessä! Sekin oli huippupäivä!

No mutta joka tapauksessa grillaamisen jälkeen kun ähkyssä herkuteltiin vielä jälkiruualla, mietin, kuinka ihanaa onkaan viettää juhannusta juuri näin. Tykkään kyllä sillon tällön käydä mökeillä, mutta olen kyllä superkiitollinen ettei meillä ole omaa mökkiä :D Juuri torstaina töistä palatessani mietin että ei härtsyykeli jos nyt pitäisi vielä pakata kamppeet ja roudata tää revohka johonki mökille missä pitäs kantaa vedet, lämmittää saunaa, taistella hyttysiä vastaan, vahtia haukkana tenavia jotka juoksis todennäköisesti samantien pää edellä järveen, tiskata käsin pesuvadissa ja mikä hirveintä: käyttää ulkohuussia :D Joo kiitos ei. Oon kyllä niin kaupunki-ihminen just tässä kohtaa. Nautin kyllä luonnon rauhasta ja järven läheisyydestä - kun lähellä ei oo lapsia! 

Tämän sain huomata siinäkin kohtaa kun suuntasimme sinne vuokrasaunalle. Paikka oli kaunis ja puusaunan löylyt on aina ihanammat kuin sähkösaunan, mutta voi apua sitä vahtimista kun laituri ja vesi oli vieressä! Meinasin tulla hulluksi jo ekan vartin sisään! Saatikka että jos pitäs olla pidempään! Mein saunareissu jäikin suht lyhyeksi juurikin siitä syystä että miun pinna ei kestäny sitä vahtimista yhtään pidempään! Varsinkaan kun näillä mein rakkauden hedelmillä ei oo juuri minkäänlaista itsesuojeluvaistoa! Esikoinen osaa - omasta mielestään - kaiken ja pärjää missä vaan ja pienempi ei pelkää mitään! Noh, mutta selvittiin.

Saunomisen jälkeen pakattiin muksut ja kamppeet autoon ja tultiin kotiin. Eipä mennyt kauaa kun molemmat lapsoset nukahti ja jäi meille vanhemmillekin aikaa viettää kahdenkeskistä Juhannusta :)
 

Tässä vielä muutama kuva meidän juhannuksesta :) 

Juhannusherkkuja!
Ihanaa rentoilua riippukeinussa :)
Kaunis oli kyllä maisema... Mutta se vahtiminen kun pikkuihmiset kipitti kilpaa laiturille heti jos silmä vältti...

Semmoinen Juhannus tänä vuonna. Rakkaiden seuraa ja hyvää ruokaa. Mitä sitä muuta voi edes toivoa! Kokkoa ei nähty mutta se ei haittaa. Tämä oli oikein hyvä näin.

SuSana