Kirppikset - miun paratiisi!

Monesti olen saanut kuulla olevani "kirppishullu". Rakastan kirppiksiä ja lähes aina kun on mahdollisuus, haluan päästä kiertelemään kirppiksiä. Meillä täällä on yksi kirppis ylitse muiden ja siellä tuleekin vierailtua ahkerasti. Melkein aina tarttuu jotain matkaankin. Erityisesti lastenvaatteita ostelen kirppiksiltä, mutta toki muutakin jos kohdalle osuu edulliseen hintaan. Viimeisin löytöni oli uudet, paketissaan olevat Finlaysonin muumipussilakanat hintaan 5e!

Mikä kirppareissa sitten vetää puoleensa? No ainakin edulliset hinnat. Useimmiten. Toki joukkoon mahtuu myös niitä myyjiä, jotka pyytävät käytetyistä vaatteista hurjia hintoja, esim vain koska kyseessä on merkkivaate, mutta semmoiset vaatteet voi suosiolla jättää ostamatta. Ostajanahan tietty valitsen ja päätän mikä sopii budjettiini. Useimmiten kuitenkin olen tehnyt tosi hyviä löytöjä ihan pikkurahalla! Myös niitä merkkivaatteita löytää kirppiksiltä edullisesti :)

Tottakai kannatan kirppiksiä myös ekologisista syistä. Ihan hullua olisi ostaa kaikki uutena, kun kirppiksiltä löytää samoja vaatteita hyväkuntoisina pikkurahalla. Lähipiiriini kuuluu muutama sellainen ihminen, jotka eivät voi käyttää lapsillaan mitään käytettyä. Kaikki pitää ostaa uutena. Tottakai jokainen toimii tyylillään, mutta silti en voi olla miettimättä että mikä siinä on niin vastenmielistä? Noh, ehkä en tuhlaa aikaani sen miettimiseen vaan nautin omista kirppislöydöistäni sitäkin enempi. Ja toisaalta: onhan se niinkin että on se hyvä että on niitäkin jotka haluaa ostaa kaiken uutena, sittenhän heiltä tulee kirppiksille sitä hyväkuntoista tavaraa ;)

Monesti kuulen myös puhuttavan että "mikäs siinä on uusia ostellessa jos on varaa...?" No joo totta tuokin, mutta mietin omalle kohdalle sitä, että ostaisinko sittenkään kaikkea uutena vaikka olisikin varaa? En ostaisi. En yksinkertaisesti edes halua kasvattaa lapsiani oppimaan siihen, että kaikki pitää saada uutena. Ja muutenkin, mielummin käytän sen rahan johonkin muuhun. Kierrätys on kannattavaa ja toisen roska voi olla toisen aarre. Itse myös myyn aika paljon kirppareilla. Lähinnä facebookin kirppareilla. Siinä saa ihan kivasti sitten itselle tarpeetonta tavaraa pois ja ostettua jälleen lapsille isompia vaatteita tilalle. Todella kätevää! Toki kauppojen alennusmyynnit tulee myös hyödynnettyä ilman muuta, mutta noin pääosin ensisijaisesti aina lähden etsimään ensin kirppareilta ja sitten vasta kaupoille :) Ja joskus kaupassa jotakin vaatetta katsellessani tulee ajatus: "empä ostakaan tätä nyt, vaan odotan että löydän tämän kirppikseltä myöhemmin!" :)

Meillä on lapsilla aina ollut vaatteita yli tarpeiden. Molempien vaatekaapit pullistelee. Monesti äitini on sanonut minulle että laitan liikaa rahaa kiinni lastenvaatteisiin, mutta todellisuudessa ei niissä ole läheskään niin paljon rahaa kiinni kuin moni voisi luulla. Niistä nimittäin on suurin osa kirppareilta ostettu. Lastenvaatteet ovat minulle myös eräänlainen harrastus. Minulle on tärkeää että lapsilla on nätit ja mukavat vaatteet. Olen myös tarkka vaatteiden yhteensopivuudessa. Yläosan ja alaosan täytyy sopia yhteen. Tiedän että monen mielestä se on pikkutarkkaa, mutta onneksi se ei ole muiden päänvaiva kuin omani ;) Ja ehkä vähän mieheni, joka ehkä välillä hiukan stressaa lasten pukemista kun ei tiedä että mitä kaapista saa ottaa ja kelpuuttaako äiti nyt sitten nämä ja nämä vaatteet :D Hih hih... Noh, täytyy myöntää että hienosti on mies kyllä oppinut tässä neljän vuoden aikana valitsemaan lapsille vaatteita :) Ja kyllä meillä kaapista saa ottaa (lähes) mitkä vaatteet vaan, käyttöönhän ne on ostettu, mutta semmoiset OIKEASTI siistimmät ja paremmat olen jemmannut erikseen. Kylään, kaupungille ym on sitten vielä vähän siistimpää aina jemmassa :)

Isin valitsemat vaatteet pikkuneidille. Sekä body että leggarit ovat kirppislöytöjä, 0,50e/kpl :)

 

Aloitin keräämään vauvanvaatteita jemmaan jo ollessani 14-vuotias. Alennusmyynneistä ja kirppareilta tarttui mukaan millon minkäkin näköistä pientä vaatetta. Ja kun esikoinen ilmoitti tulostaan, miulla oli 16 laatikollista vauvanvaatetta valmiina :) Muistan kun esittelin ihanuuksia miehelleni ja hän totesi aina että "juu juu kivat on." mutta sitten kun hän tuli hakemaan sairaalasta kotiin minua ja poikaamme ja leväytin sängylle pojan kotiinlähtövaatteet, niin mieheni totesi: "NYT vasta tajuan kuinka ihania vaatteita olet vauvallemme ostanut, kun vertaan noihin sairaalan vaatteisiin!" :P No tottahan se on ettei ne sairaalan vaatteet ole ihan söpöimmästä päästä, mutta toimivia toki nekin. Meille nyt vaan on tärkeää että lasten vaatteet ovat myös kauniita. Periaatteensa kullakin.

Jännä muuten sekin, että kun tekee kirppiksellä jonkun hyvän löydön, niin siitä iloitsee vieläkin enemmän kuin kaupassa tehdystä löydöstä... Mikähän siinäkin on? Ehkä se on sitten se, että kun kirppiksellä sitä vaatetta/tavaraa on oikeasti vain se yksi kappale ja itse on ehtinyt ensin. Kaupassa sitten taas voi samaa tuotetta olla montakin kappaletta jäljellä... En tiiä. Itselle ainakin tulee aina niin hyvä mieli kun löytyy jotakin mitä on kauan etsinyt ja vielä kirppishintaan!

Tässä vielä muutamia kuvia löydöistäni. Muutamat ovat fb-kirppikseltä ja loput sitten ihan live-kirppareilta ostettuja :)

Turussa käydessämme täytyy aina päästä parille hyvälle kirppikselle. Sieltä löytyi viimeksi ihanuuksia :) Vikingin talvikengät 8e, perhoslenkkarit 2e, paitoja 1e/kpl ja kirja 0,50e :)
Tämä ihana Me&I:n pigviinisetti löytyi facebookin kirpparilta hintaan 5e.

Kannattaa lähteä rohkeasti kiertelemään kirppiksiä, sieltä oikeasti voi tehdä tosi hyviä löytöjä pikkurahalla! Tietty se on totta, että isommille lapsille löytyy sitten jo vähän huonommin vaatetta, varsinkaan ulkovaatetta, kun tuommoset 4-6v lapset aika hyvin osaa jo kuluttaa vaatteensa suht koht loppuun ;) Ainakin meillä tuo 4v pikkumies alkaa olla sen sortin rymyreetu, että eipä hänen ulkovaatteista enää seuraavalle käyttäjälle mitään jää. Kuitenkin periaatteena kun on, että roskat menee roskikseen eikä myyntiin ;)

Semmosia mietteitä tänään, nyt taisi pikkuneiti herätä päikkäreiltään, joten ei auta kuin päättää postaus tähän, vaikka kirppiksistä voisin kirjoittaa ehkä romaanin ;)
 

Iloista päivää,

SuSana