Syntymäpäivä - jokainen vuosi on juhlimisen arvoinen!

Se ois tänään vuodesta jälleen se päivä, kun itse täytän vuosia. Mittariin tuli 33 vuotta. Toisille se on paljon, toisille vähän. Riippuu miltä kantilta katsoo. Poikani totesi miulle tänä aamuna, että "Onneksi olkoon Äiti, nyt sie oot sitten jo tosi vanha, mutta silti ihan kiva." :D Ja neiti tuumasi eilen että "Ohhoh!" kun mieheni kertoi hälle, että Äidillä on huomenna syntymäpäivä ja Äiti täyttää 33 vuotta. Sen sijaan eräs ystäväni, joka on minua reilut 20v vanhempi, jaksaa aina muistuttaa minua siitä, kuinka nuori olen ja elämä edessä. Niin. Ikähän on vain numeroita. Tärkeintä on se, että tuntee olonsa hyväksi ja on sinut itsensä kanssa. Ja ennen kaikkea: osaa nauttia elämästä! Ja sen minä kyllä osaan ;)

Miulla ei oo kyllä koskaan ollu minkäänlaista ikäkriisiä missään vaiheessa. Ei sillon kun täytin 30v, eikä edelleenkään. En oikeestaan oo ikinä ymmärtänyt ihmisiä jotka potevat ikäkriisiä, miksi semmosta pitäisi potea? Mistä sellainen johtuu ja mitä he kriiseilevät? Oikeastaan ainut ikään liittyvä pienimuotoinen huoli itselläni oli lapsettomuushoitojemme aikaan, kun tiesin että mahdollisuudet pienenevät kun ikää tulee lisää. Silloin muistan paristi ajatelleeni, että hitsi vieköön kun olen JO tämänikäinen, että ehdimmeköhän me. Vaikka suhteessa olimmekin nuoria hoidoissa kävijöitä ja saimme siitäkin kuulla lääkäreiltä, että mahdollisuutemme ovat hyvät siinä mielessä, kun olemme niin nuoria ja lähteneet ajoissa hakemaan apua. Mutta muutoin en kyllä ole ikäriisiä potenut tai ajatellut että "apua elämä on eletty kun täytän JO näin ja näin paljon..." :) Elämä on ihmisen parasta aikaa! Ja synttärit on kivoja :D

Ja vielä vähemmän ymmärrän sitä, että paetaan merkkipäivinä johonkin, ettei vaan tarvitse juhlia. Outoa! Itse olen aina ollut sillä linjalla, että jokainen syntymäpäivä on juhlimisen arvoinen! Jokaisesta vuodesta - ja päivästäkin - olen kiitollinen. En ole koskaan ajatellut, että syntymäpäivien juhliminen olisi vain lasten juttu, en edes nyt kun itselläkin on lapsia. Meillä on kakkukahvit tarjolla, oli sankari sitten lapsi tai aikuinen. Jokaisen syntymäpäivä on yhtä arvokas :) Tottakai lasten synttäreitä juhlitaan "suuremmin" ja niihin panostetaan enemmän, mutta kakku, lahjat, kahvittelut ja päivä sankarina kuuluu jokaiselle :) Tämäkin ajattelumalli on itsellä oikeastaan elämänkokemuksen kautta tullut. Oon saanu huomata, että ihan liian moni joutuu täältä lähtemään aivan liian varhain. Erittäin hyvä ystäväni menehtyi 16-vuotiaana ja tuon kokemuksen jälkeen aloin todella arvostamaan jokaista syntymäpäivääni vieläkin erityisemmin. Aina ei ole helppoa - meistä kellään - mutta elämä on niin suuri lahja, että sitä ei kannata heittää hukkaan murehtimalla numeroita!

Näin 33. syntymäpäivänä tuli mieleen semmoinenkin, että miten pienestä kaikki onkaan kiinni. Kun mietin omaa taustaani, adoptiota, Intiaa... Jos olisin jäänyt Intiaan, olisinko elossa? Saisinko viettää tätä syntymäpäivääni? Ja missä sitä mahdollisesti viettäisin? Muusta en tiedä, mutta sen tiedän, että varsin erilainen päivä tämä ainankin olisi, jos olisin synnyinmaassani edelleen :) Jossitteluhan on turhaa, sen tietää meistä jokainen, mutta kivahan sitä joskus on leikitellä noilla mitä jos-ajatuksilla, eikö? Ja varsinkin meillä adoptoiduilla niin monet kortit voisivat olla toisin. Hyvin pienestä on kaikki ollut kiinni... Koko elämän suunta.

Mutta näin on hyvä. Oikein hyvä. Tässä kirjoitan keittiössä postausta, rakas Peppi-kissa kehrää sylissä. Pieni tyttäreni nukkuu päikkäreitä oman kotimme pihassa, isoveljensä haetaan kohta kotiin, kunhan rakas mieheni palaa töistä. Kaikki on paremmin kuin hyvin. Olen saanut niin paljon näiden 33 vuoden aikana. Kaiken mistä olen unelmoinut. Ainakin melkein ;) Ainahan on tilaa uusille unelmille, eikö?

Keitänpä itselleni ison kupillisen kaakaota ja herkuttelen suklaakakulla, jonka Äitini teki miulle synttäreideni kunniaksi :) Tänään illalla tulee rakas ystäväni käymään ja huomenna sitten "virallisesti" kahvitellaan muutaman ystävän ja läheisen kesken!

Ihanalta Ystävältäni sain aivan mahtavan kortin ja ihkut korvikset!

Ihanaa päivää, muistakaa juhlia!

SuSana - the Päivänsankari