Helppo puutarhakirja

Reima Flyktman on kirjoittanut Helpon puutarhakirjan (Readme.fi 2016). Kirja on saanut tukea Suomen tietokirjailijat ry:ltä. Kirjan kuvat ovat suuria ja selkeitä, joten kasvit on helppo tunnistaa.Myös tekstin ja ohjeiden selkeyteen on nähty vaivaa.

Alussa on puutarhanhoidon perusteissa kerrottu kasvimaan sekä ruukkukasvatuksen vinkkejä. tärkeitä asioita ovat sopiva multa, kasvuvyöhyke, veden ja valon saatavuus, harventaminen ja esim hallaharson käyttö keväällä. Lannoitus ja kalkitseminen ovat myös keskeisiä asioita.

Yrteistä käsitellään ne suosituimmat, salaateista minulle oli vieraampia sidesalaatti ja vuonankaali. Oma suosikkini on vuodesta toiseen persilja, sitä voi käyttää miltei mihin ruokaan vain. Pienten tomaattien kanssa epäonnistuin viime kesänä täysin enkä ole koskaan saanut ruohosipuliakaan kukoistamaan. Kirjasta ehkä löytyy vinkit ongelmaan.

Rakastan vadelmia, mutta en ole niitä koskaan kasvattanut, muutenkin kaikki marjat ovat kerrassaan mahtavia. Kirjan lopussa kerrotaan myös kukista ja puutarhoissa liikkuvista eläimistä, myös tuholaisista. Perhoskuva kirjan sivuilla kertoo, että kasvi houkuttelee perhosia luokseen.(Sivulla kansallisperhonen.fi pääsee äänestämään suosikkiperhostaan)

Kirjassa on parikymmentä herkullista ruokareseptiä. Minulla on joitain chilipaprikan taimia ikkunalla odottelemassa kesää ja lisää lämpöä, jota me kaikki kaipaamme, hyvää pääsiäisen jatkoa tähtilukijoille

Viime kesän satoa kirjavinkkarin parvekkeella