Kirjeitä saarelta

Amerikkalainen kirjailija Jessica Brockmole on asunut joitain vuosia tarinoistaan tunnetussa Skotlannissa ja ehkä saanut siellä aiheen kirjaansa, kuten niin monet kirjailijat aiemmin.Kyseessä on esikoisteos, kirjeromaani (Kirjeitä saarelta, Bazar 2015).

Ensimmäinen kirje on päivätty 5. maaliskuuta 1912 Urbanassa, Illinoisissa. Sairaalassa potilaana oleva David Graham lähettää ihailijakirjeen Elspeth Dunnille, joka on julkaissut runokirjoja, poistumatta koskaan Skyen saarelta, Skotlannista, koska potee vesi- ja venekammoa.

Alkaa tiivis kirjeenvaihto, jonka aiheena ovat mm kummankin lempikirjat, lähestyvä ensimmäinen maailmansota, arkielämän sattumukset, mutta kirjat, kirjat ennenkaikkea. Lopulta vuosien kuluttua David ja naimisissa oleva Elspeth kohtaavatkin.

Jos kaipaa romanttista luettavaa, mutta ei ällön lällyä viihdettä, voisi tarttua vaikka tähän kirjaan, se on mielenkiintoisesti rakennettu teos, joka pitää sisällään jännitystä loppuun asti. Viimeinen kirje on päivätty 23. lokakuuta 1940.