Lapsiperheen retkeilyopas ja seikkailuja Suomen luonnossa

Jouni Laaksonen on kartoittanut hyviä retkikohteita etenkin lapsia ajatellen (Lapsiperheen retkeilyopas, Karttakeskus 2014). Kohteet on jaoteltu maakunnittain, itseäni tietty kiinnostavat kaakossa sijaitsevat kohteet.

Etelä-Karjalasta ja Kymenlaaksosta kirjoittaja nostaa esiin Valkmusan polun (Kotka), Ketunlenkin (Repovedellä) ja Ulko-Tammion (Hamina) sekä Imatrankosken Kruunupuiston (Imatra) ja Siikalahden lintutornit Parikkalassa.

Kätevän kokoisen oppaan voi ottaa mukaan retkelle, siinä on hyvät kartat ja selkeät ohjeet kohteen löytämiseksi sekä tarpeellisia nettiosoitteita. Kruunupuisto on minulle aivan uusi luontokohde, se kuulostaa houkuttelevalta jo hienon historiansa takia.

Karttakeskus (2015) on julkaissut toisenkin oppaan retkeilijöille. Retkipaikka kirjan ovat toimittaneet Antti Huttunen ja Touko Kauppinen. Kohteita on runsaasti ja kaakosta on mukana mm. Kotkan Fort Slava ja Fort Katariina, historialliset linnoitusalueet. Lappeenrannasta on mukaan valikoitunut Hitonpesä, se on luola Hujakkalan kylässä. Talven ihmeeksi on nimetty Jääkirkkovuori, joka sijaitsee Nastolan ja Iitin rajalla.

Koko Suomi on täynnä hienoja luontokohteita. Lonely Planet ei suotta valinnut Suomea kolmanneksi kiinnostavimmaksi matkailumaaksi