Lasten eka keittokirja ja Pikkukokki keittiössä

Anu Vallinkoski ja Wilma Hurskainen ovat tehneet Lasten ekan keittokirjan (Otava 2016), jossa on 18 ruokareseptiä, joiden mukaan eskarit ja alakoululaiset voisivat harjoitella ruoanlaittotaitoja. Sivuja kirjassa on vain 47, joten se on kevyt pienenkin kokin käsitellä. Ohjeet ovat selkeitä ja ne on kuvitettu vaiheitttain.

Munakkaalla aloitetaan eli heti munia rikkomaan kulhoon. Mukana on silakkapihvit, samoin jauhelihapihvit ja soijapihvit. Kirjassa valmistetaan myös erilaisia kastikkeita, tortilloja ja pitsoja, lopussa on vielä mukana muutama jälkiruoka. Hyvä lahjakirja!

Kati Jaakosen kirjassa Pikkukokki keittiössä (Readme 2016) on 253 sivua ja se onkin jo monipuolinen keittokirja sekä lapsille että aikuisille, aloittelijoita ajatellen tehty.

Kirjan alussa on mitat ja raaka-aineiden muuntotaulukot, myös ruoanlaittovälineitä esitellään. Tämän kirjan eka ohje on tuulihatut, joita itse en ole koskaan tehnyt.Valmistus käydään läpi kuva kuvalta (9 kuvaa). Jospa oikein keskittyisin, saattaisinpa jopa osata.

Pientä suolaista otsikon alla onkin paljon reseptejä, pääruokia on suhteessa vähemmän, samoin jälkiruokia ja pientä makeaa. Sen sijaan makeisiin leivonnaisiin löytyy tosi, tosi paljon herkullisia ohjeita, lopussa jopa makea pizza. Mukavaa talvilomaa, ihan kohta on kevät.

Vitamiinipommeja kevät- tai talviväsymystä vastaan