Meriromaani

Kaakonkulmilla Hamina ja Kotka ovat vanhoja hienoja merikaupunkeja, niillä on omanlaisensa historia satamineen, laivoineen, merimiehineen ja kapakoineen. Petri Tamminen puolestaan on kirjoittanut hienon viimeisten purjelaivojen aikaan sijoittuvan Meriromaanin eli Eräitä valoisia hetkiä merikapteeni Vilhelm Huurnan synkässä elämässä (Otava,2015)

Päähenkilö merikapteeni Huurna on kotoisin Askaisista, Varsinais-Suomesta. Paikalliset isännät palkkaavat hänet laivansa kapteeniksi ja laivat ja lastit, niiden kohtalosta tulee hänen elämänsä. Pienoisromaani on luokiteltu merikirjallisuudeksi ja mieskirjallisuudeksi, mutta yhtä hyvin se kuvaa kenen tahansa antisankarin etsintää ja vastoinkäymisiä elämässä. Traagiset tapahtumat seuraavat toisiaan, mutta kirjan tyyli on humoristinen. Laivat kulkevat maailman meriä Huurna mukanaan, haaksirikot ja muut epäonnistumiset vievät tarinaa eteenpäin ja lopulta kuitenkin

"Hän vei lastin tuonne ja toisen tänne ja sai kiitokset ja alkoi itsekin uskoa olevansa niin erinomainen kapteeni, että tuntui melkein yksinäiseltä olla niin erinomainen kun toiset hädin tuskin pystyssä pysyivät."

Laivakello