Mörkövahti

Suomi on hieno maa myös siksi, että täällä ilmestyy paljon lastenkirjoja, hyviä käännöksiä ja hyvää suomenkielistä lastenkirjallisuutta.Tuutikki Tolonen, sanataideopettaja ja kirjailija sekä kuvittaja Pasi Pitkänen ovat tehneet Mörkövahti kirjan (Tammi 2015), joka jatkaa lastenkirjallisuuden perinteitä aiheenaan möröt, pelot, outous. Kaikkea vierasta ja erilaistahan me usein pelkäämme .Kirja sai Arvid Lydecken lastenkirjapalkinnon tammikuussa 2016 ja sille on jo ilmestynyt jatko-osa Mörköreitti.

Hilla, Kaapo ja Maikki saavat mörkövahdin siksi aikaa kun äiti on kylpylälomalla ja Näkymätön Ääni (isä) on työmatkalla, joka venyy suunniteltua pidemmäksi.Ilmenee, että monissa muissakin perheissä on mörkövahti ja niiden tavat aiheuttavat lapsissa suurta ihmetystä. Ovatko möröt täällä edes omasta halustaan, tahtoisivatko he takaisin omaan kotiinsa, jos osaisivat?

Kirjassa on 300 sivua, ja siksikin se sopisi ääneenlukukirjaksi ja pienimpien on hyvä silloin olla sylissä, ei kirja liian pelottava ole, jännittävä kuitenkin.

Mahdollinen mörkömetsä