ONNELLINEN PULLA

Onnellinen pulla -kirjan ovat toimittaneet Reetta Meriläinen ja Johanna Pentikäinen, kirjan herttainen kuvitus on Matti Pikkujämsän kynästä (Kirjapaja 2017). Kirjoittajina ovat Jukka Itkonen, Riina Katajavuori, Katja Kettu, Tuomas Kyrö, Rosa Liksom, Tommi Melender, Matti Rönkä, Kati Tervo ja Hannu Väisänen.

Kirjalla tuetaan Naisten Pankkia, jonka tarkoituksena on edistää naisten toimeentuloa kehitysmaissa. Sympaattisessa kirjassa on leivontaohjeita, sekä suolaisia että makeita, lukija voi löytää reseptin juhlapöytään mutta myös arkisempaan kattaukseen.

Ja reseptien lomassa kirjailijat kertovat omasta suhteestaan leivonnaisiin tai vaikkapa laihduttamisesta. Jukka Itkonen kertoo kuinka ihan tavallista miestä puri kerran taikinakärpänen ja mitä sitten kävikään...

Matti Rönkä on otsikoinut tekstinsä Rakkauden piirakat ja kirjoittaa hellästi omasta äidistään, joka oli aikamoinen piirakkamestari rintamiestalonsa keittiössä ja varmaan maakuntaa myöten. Tätä onnellisen oloista kirjaa lukee ilokseen, montaa mielenkiintoista reseptiä tekee mieli kokeilla.

Kirjavinkkarin illan lohtu