Perhoskirja

Huhtikuussa vinkkasin työkaverini kanssa kolmasluokkalaisille ötökkäkirjoja, niistä oma lempparini on Stefan Castan ja EmmaTinnertin Perhoskirja (Kustannus-Mäkelä Oy, 2015). Kirjassa on kauniit, taiteelliset, mutta kuitenkin selkeät piirroskuvat. Siinä kerrotaan eri perhoslajien tuntomerkeistä, levinneisyydestä, kuinka ne kulkevat aurinkoenergialla ja kasveja pölyttäessään ovat hyödyksi luonnolle ja meille kaikille, aivan kuten mehiläiset,kimalaiset, kärpäset, sääsket ja kovakuoriaisetkin.

Lapset olivat tosi kiinnostuneita eri hyönteisistä ja kertoivat omista kohtaamisistaan mehiläisten, muurahaisten ja hämähäkkien kanssa.He tunnistivatkin hyvin yleisimmät ötökät, samoin seitsenpistepirkon, joka on Suomen kansallishyönteinen.Tämä Perhoskirja ja muut pienistä eläimistä kertovat kirjat ovat hyviä vanhempien ja lasten yhteisiä kirjoja, joiden avulla voi tutkia luontoa ja aloittaa jonkin uuden harrastuksen, vaikka luontokuvaamisen.

Lämpöisinä viikonlopun päivinä pyöri mökin läheisyydessä ainakin sitruunaperhonen, suruvaippa ja neitoperhonen. Tuota kuvan perhosta sen sijaan en tunnistanut, liekö jokin yöperhosista. 

Tuntematon perhonen naamioituneena koivun runkoon