Sydämeni hyppii ilosta

Rose Lagercrantz on tehnyt tekstin ja Eva Erikson kuvittanut kirjan Sydämeni hyppii ilosta (Kustannus-Mäkelä 2016).Sen on suomentanut Raija Rintamäki.Tämä on jatko-osa kirjalle Onnentyttö Dunne.

Ekalla luokalla oleva Dunne ikävöi parasta kaveriaan Ella Fridaa, joka on muuttanut toiseen kaupunkiin, mutta Dunne toivoo hänen vielä palaavan. Dunne on useimmiten onnellinen, sillä niitä kertoja hän ei laske, jolloin on onneton.

Tämä on ykkös-kakkosluokkalaisille sopiva, helppolukuinen kirja. Yhtenä teemana siinä on koululuokassa tapahtuva kiusaaminen, mutta muuten se on täynnä koulumaailman arkisia juttuja, joita vaan eletään joka hetki.Oli mukava lukea uutisista joku aika sitten, että kuusivuotiaiden maailma on enimmäkseen hyvällä tolalla, kaverit ovat tosi tärkeitä perheen lisäksi.

Mökkeily tähän aikaan vuotta on haastavaa, kova tuuli ja pakkanen riesana ja vain lyhyt valoisa aika. Silti tunsin itseni onnentytöksi päästessäni mökille käymään ja kun taivaalla hetkeksi pilkahti aurinko, minullakin sydän hypähti ilosta.