Tii taa Taneli ja muita kamaluuksia

Komisario Varpu Ahavan työkenttää on Turku ja sen lähiseudut.Tii taa Taneli -dekkarissa (Kustannus-Mäkelä 2013) tapahtumat keskittyvät paikallisen golfkentän ympärille. Pirkko Arhippa on kokenut dekkaristi, hän osaa kehitellä juonen uskottavaksi ja henkilöhahmot saavat syvyyttä, kun kirjailija luo heille taustaa ja henkilöhistoriaa.Komisario Ahava on symppis, samoin hänen työparinsa Tiia.

Ansu Kivekäs on kirjoittanut jännittävän Perhosveitsi romaaninsa aikuisille (Crime Time 2014). Pidin kovasti hänen Täysllä metsään -nuortenkirjastaan, se lukukokemus sai minut tarttumaan tähän Kivekkään dekkariin, jossa hänen huumorinsa tylyttää etenkin koulumaailmaa .Erityisopettajana kirjoittaja varmasti hyvin kouluympyrät tunteekin.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Itä-Vantaalle, Koivukylä ja sen pubielämä tulee tutuksi. Ihmiskuvaus ei ole mustavalkoista, vaan kaikista tulee esille myös monta eri puolta, etenkin Eveliina Kirves kohoaa aivan omaan luokkaansa opettajana, joka aina on lasten, tässä erityisesti poikien puolella.

Outi Pakkasen mainiot dekkarit tapahtuvat Helsingissä ja Kotka ja sen lähiseudut ovat esillä Diverssikauppiaan kuolema -dekkarissa (Heleena Lönnroth, di Porri 2013), jossa seikkailevat Kaakonetsivät. Ihan kaikki paikallset jutut eivät siitä ehkä kuitenkaan minulle auenneet.

Tähtilukijoiden dekkarivisassa kysytään nyt, missä kaupungissa mahtaa rikoksia tutkia komisario Brunetti?

Joka ilta, ennen kuin lamppu sammuu, voi tarttua dekkariin