Toivotuista toivotuimmat

F-kustannus on julkaissut 200 suosittua laulua, jotka on koottu aiemmin julkaistujen Suuri toivelaulukirja-sarjan osista. Aineisto on ryhmitelty suomalaiseen ja ulkomaiseen iskelmään ja poppiin, suomalaisiin ja ulkomaisiin laulelmiin, mukana on myös näyttämö- ja elokuvamusiikkia, lastenlauluja ja hengellisiä lauluja sekä tietysti joulumusiikkia.

Muusikko Olli Heikkilä on urakoinut laulujen pianosovituksia, mutta muitakin hienoja muusikoita on ollut niitä työstämässä, esim Harri Laine, Ari Leskelä ja Juha Töyrylä Hakemistosta teokset löytyvät sekä laulun nimen että alkusanojen mukaan. Jokaisen laulun kohdalla on myös lyhyt taustoitus; esittäjä, tekijät, ajankohta ja muuta keskeistä tietoa.

Kotkalaisen laulajan Marita Taavitsaisen esittämä André on mukana kirjassa (säv. Kari Litmanen, san. Jiri Nikkinen), samoin Juha Vainion Albatrossi. Haminalaiselta Veikko Lavilta on valittu mukaan Jokainen ihminen on laulun arvoinen sävelmä. Tapani Kansan kotimainen versio The Mamas and the Papas -yhtyeen California Dreamin' -hitistä on myös mukana.

Löysin kirjasta monta omaa mielikipalettani kuten Gershwinin Summertime, Broadcast yhtyeen You Break My Heart tai Nobel-palkitun Bob Dylanin klassikko Blowin' in the Wind. Tämä Suuri toivelaulukirja, Toivotuimmat (2016) varmaan kuluu ahkeraan sekä ammattilaisten että musiikin harrastajien käsissä.

Niin, niin kovin toivon, että olisi maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto.

".....Yes, 'n' how many times must the cannon balls fly before they're for ever banned? The answer my friend, is blowin' in the wind, the answer is blowin' in the wind" säv.& san. Bob Dylan

Hyvää Joulua Tähtilukijoille

toivottaa Pirjo

Enkeli taivaan -jouluvirsi tunnetaan ainakin jo 1500-luvulta Saksasta