Tuukka-Omar ja superkielitaito

Niina Hakalahden neljännen Tuukka-Omarista kertovan kirjan tapahtumat sijoittuvat syyslomalle, mutta se sopinee hyvin kesälomalukemiseksi vaikka kakkos- ja kolmasluokkalaisille (Tammi 2016, kuvittajana Jukka Lemmetty).

Tuukka-Omar ja kaverinsa Paavo ovat kehittäneet oman yhteisen salakielen. (Esim. jos laittoi kielen vasempaan poskeen, se tarkoitti "kyllä" ja jos kaivoi oikealla etusormella oikeaa korvaa se tarkoitti "ei") Loman ajaksi vierailulle saapuneiden sukulaisten kanssa Tuukka-Omar puhuu isänkieltään arabiaa ja sitä täytyy tulkata englanniksi ja äidinkielellä. Oikea kielten sekamelska, mutta vauhdikasta ja hauskaa menoa.

Kun Tuukka-Omarin vanhemmat joutuvat yllättäen lähtemään työmatkalle Pietariin, meno yltyy vielä hurjemmaksi, sillä Amira-täti haluaa opettaa vatsatanssia kaikille ja mukaan otetaan myös Paavon pikkupossu Jaska.

Koulurepun voi nyt täyttää mukavilla kirjoilla, joita löytyy vaikka lähikirjastosta. Siellä odottavat Risto Räppääjä (Nopola), Lasse-Maijan etsivätoimisto (Widmark), Supermarsu (Noronen) ja vaikka hevoskirjat Eppu tai Sinttu (Hallberg).Ja aapiskukon voi unohtaa koko kesäksi.