Villatakkitäti vinkkaa kotimaisia jännityskirjoja

Aivan ajatuksissani juhannuksen alla astuin väärään junaan ja jouduin Riihimäen asemalle, jossa pitkän tovin odottelin Lahden suuntaan menevää kyytiä.Onneksi oli kirja mukana, joten aika kului nopeaan.Luin Sirpa Tabetin kirjaa Kaikki kaupan (Crime Time 2013), jossa eläinlääkäri Meri Tähtinen joutuu tahtomattaan sotketuksi kansainväliseen lääketutkimukseen ja ahneisiin välistävetäjiin. Juonen kehittely on taitavaa ja henkilöt uskottavia.

Myös Antti Tuomaisen kirja Kaivos ( Like 2015) käsittelee ahneutta ja luonnon häpeämätöntä hyväksikäyttöä. Päähenkilö on toimittaja Janne Vuori, joka joutuu todella väkivaltaisiin tilanteisiin tutkiessaan nikkelikaivosyhtiön kyseenalaisia toimia pohjoisessa. Tässä on yllättäviä ja nopeita käänteitä. Perhe-elämäkin joutuu koetukselle työn viedessä miestä.

Tieteiskirjailijana tunnettu Risto Isomäki on sijoittanut kirjansa Kurganin varjot (Tammi 2015) tapahtumaan lähitulevaisuudessa.Meribiologi Irina Tserkassova tutkii Mustanmeren nopeaa ekologista muutosta. Tämä on aikamoinen kauhukuva mahdollisesta ekokatastrofista.

Yli kymmenen vuotta on kulunut edellisestä Hanhivaara-dekkarista. Pentti Kirstilän kehittämä ylikonstaapeli Hanhivaara tutkii kirjassa Jäähyväiset Hanhivaaralle (Crime Time 2015) epäselvää kuolemantapausta. Kuka surmasi tunnetun kirjailijan vaimon? Tässä ei ole liikaa väkivaltaa ja Hanhivaarakin on ihan symppis vaikka sairastelee ja sekoilee toisinaan.

Lopuksi pieni dekkarivisa tähtilukijoille. Missä mahtaa sijaita kuvassa oleva lampi? Paikkakunnan sanotaan olevan ikuinen ja toinen johtolanka kertoo kaikkien teiden johtavan sinne.