Härkisbolognese

Tein postauksen vähän aikaa sitten nyhtökaurasta joka osoittautuikin oikein hyväksi vaihtoehdoksi ainaiselle jauhelihalle. Harmi vaan että joka kerta kun käyn kaupassa tsekkaan nyhtökaurahyllyn ja se ammottaa  a i n a  tyhjyyttään. Tällä viikolla bongasin tyhjän nyhtökaurahyllyn vierestä toisen kasvisproteiinivalmisteen Härkiksen ja tein siitä lounaalle spaghetti bolognesea.

Härkiksessä on vähemmän proteiinia ja enemmän rasvaa kuin nyhtökaurassa. Mun mielestä maku oli ehkä vähän parempi eikä valmiste ole niin kuivaa kuin nyhtökaura joka varmaan johtuu juurikin siitä rasvan määrästä. Molempia tulee varmasti meidän ruokavaliossa näkymään ja maistumaan jos meidän pienempi neitikin innostuisi muutaman maistelukerran jälkeen.

 

Mun testiryhmässä oli omat ja naapurin lapset, ihan kaikkia Härkis ei vakuuttanut. 

Tässä muutamia kommentteja mun härkisbolognesesta:

-ihan hyvää tää on, siis ihan sikahyvää.

-parempaa kun yleensä jauhelihakastike.

-hyiii, mul tuli tollanen klöntti suuhun, mul tulee yrjö.

-viis kautta viis.

-siis sillee ihan hyvää kun ottaa tota spagettia pelkästään heti perään.

Et sellast.