DOMMASSA YÖTÄ

Toissa viikko mulla kului Helsingissä, josta voit lukea tästä, tästä ja tästä. En kuitenkaan avannut, että missä siellä mä majotuin, joten tämä postaus on vain ja ainoastaan siitä! 

Vaikka Kouvolasta meneekin tunnin välein junia Helsinkiin ja matka ei ole kuin 1h 20min, niin joka-aamuinen ja iltapäiväinen junamatka ei mua houkutellut. Siitä olisi kuitenkin tullut päivässä jo melkein 3h. Luovutaan siis tästä ajatuksesta. 

Siispä toinen vaihtoehto onkin siis jäädä Helsinkiin yöksi. Helsingissä mulla ei asu ketään tuttuja/sukulaisia, joilta olisin voinut pyytää yösijaa, joten suosiolla rupesin kartoittamaan eri majoituspaikkoja. Hotelliin en tällä reissulla tahtonut mennä, koska halusin samalla kokemuksen siitä millaista Helsingissä olisi asua opiskelijana. Googlettelin erilaisia hostelleja ja eteeni ilmestyi Hostel Domus Academica, eli kavereiden kesken domma. 
Domma on Helsingin Yliopiston ylioppilaskunnan opiskelija-asuntola, joka toimii kesäisin hostellina. Domma sijaitsee Töölössä parin minuutin kävelymatkan päässä Kauppakorkeakoulujen pysäkiltä.

Respassa oli vastassa iloinen henkilökunta ja hostelliin kirjautuminen sujui vaivatta. Mun huone sijaitsi samassa rakennuksessa respan kanssa, joten hissillä ylös ja olin perillä. Dommalla on kolmessa muussakin rakennuksessa majoitusta, jotka kaikki sijaitsevat samassa pihapiirissä. 

Huoneeseen kun astui sisään, ensimmäisenä vastassa oli pieni keittiö. Keittiössä on jääkaappi ja pakastin, tottakai pieni tiskiallas ja hella. Jokaisessa huoneessa oli lautanen, kulho, muki ja lasi, sekä aterimet, mutta ruoanlaittoa varten pannuja ja kattiloita löytyi lainattavaksi alakerran yhteisestä tilasta.

Kovin suuri huone ei ollut, mutta riittävän tilava yhdelle hengelle varsinkin kun valtaosan päivästä oli muualla. Pisteet sängystä, joka oli erittäin mukava!  

 

Kylppäri! 

Sisäpiha, joka yhdisti eri majoitusrakennukset! 

Niin kuin jo alussa mainitsinkin, myös sijainnista tulee plussaa! Kävelin vain minuutin tai kaksi Kauppakorkeakoulujen sporapysäkille, josta pääsin hirveän kätevästi yhdellä julkisella aina Etelärantaan asti, joka mun päätepysäkki olikin. 
Toisaalta hyvän sään sattuessa kävelymatka esim. Kamppiin ei ole kummoinen! Uskaltaisin sanoa, että ehkä n. 10 min. 

Dommassa huoneita on moneen lähtöön. ”Yksityiset” huoneet ovat alkaen 58€/yö, mutta vuodepaikan saa jo 31€! Jos oman aamiaisen väkertäminen ei houkuta, niin Domma tarjoaa Suomalaisen aamiaisen alakerran ravintola Metropolissa arkisin klo 7-10 9,50€ (viikonloppuisin 8-10.30). 
Tien toiselta puolelta löytyy myös sekä Alepa, että K-kauppakin, joten jos mieli tekee niin ruoat voi valmistaa ihan itse.

Respassa riittii matkailijoita lähes joka kerralle, kun kävin avaintani sinne viemässä tai hakemassa, eikä ihme, koska Domus Academicalle on myönnetty mm. ”Vuoden Hostelli 2016” -palkinto! 

Helsinkiin siis jos on päivää pidemmäksi asiaa niin menkää, olkaa ja kokeilkaa Domma! 

370 sanaa,
Emmi

Domman IG <- Klik!