HELSINKILÄISTYIN VIIKOKSI: Tiistaista perjantaihin

Olipahan viikko.

Antoisa ja ainutlaatuinen, mutta samalla myös väsyttävä ja työläs viikko takana. Ekasta päivästä jo kirjoittelinkin, mutta siinä viikkoa ihmetellessä loppupäivistä kertominen jäi välistä. Ihan tietoinen valinta, koska en halunnut jättää kaikkien postauksien kirjoittamista yömyöhään. 

Mutta nyt! 

TIISTAINA puhuttiin globaaleista megatrendeistä ja vastuullisesta liiketoiminnasta. Aamupäivällä meille kävi puhumassa Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio ja iltapäivällä, lounaan jälkeen siirryimme UPM:n pääkonttorille, jossa jatkoimme keskustelua vastuullisesta liiketoiminnasta UPM:n näkökulmasta. 
Päivä päättyi siinä neljän tietämin, jonka jälkeen palasin kämpille Kampin kautta. Tavoitteeni oli löytää jokin siisti, mutta rento asukokonaisuus ja lopulta onnistuin tavoitteessani! Olin tosin kolunnut jo useamman kaupan tuloksetta ja juuri ennen kuin olisi pitänyt lähteä niin päätin vielä käydä Vero Modassa. Sieltä tarttuikin mukaani tummansininen, hieman siistimpi teeppari, valkoinen pidempi jakku ja vaaleanpunainen trenssitakki, joka oli vielä puoleen hintaan! Onnistunut reissu siis. Tästä sitten pikapikaa kämpille, koska hetken päästä mulla alkoi teoriatunti.
Teoriatunnin jälkeen lähdin vielä käymään mun kaverin kanssa kahvilla keskustassa, koska satuttiin olemaan Helsingissä samaan aikaan!


KESKIVIIKKON teemana oli rahan digitalisoituminen, joten luontevasti päivä alkoikin pankista! Tavalliseen tapaan ei siis mentykkään Etelärantaan TATin tiloihin vaan Vallilaan, jossa sijaitsee mm. Nordean pääkonttori. Ensin meille esiteltiin Nordeaa ihan yleisesti, jonka jälkeen siirryttiin pohtimaan pankkien digitalisaatiota ja yleisestikin sitä, miten digitalisaatio kenties tulee vaikuttamaan meihin. 


Lounaan söimme Nordealla, koska iltapäivällä jatkoimme samoissa tiloissa Innovation Labin nimissä. Meidät jaettiin ryhmiin, joissa sitten kiersimme eri pisteillä ja teimme eri tehtäviä. Yhdessä kohtaa piti pohtia millainen on tulevaisuuden pankki ja toisessa piti rakentaa mahdollisimman korkea torni spagetista! 

Iltapäivällä lähdin käymään Lushin liikkeessä, koska tarkoituksenani oli ostaa uusi shampoo. Tästä lisää myöhemmin! 

TORSTAI
Tokavika päivä, herranjestas, että aika on taas mennyt nopeasti. Torstai oli kuitenkin päivistä odotetuin, koska iltapäivällä mentiin käymään Suomen Pankissa! Tätä ennen meillä kuitenkin oli vielä T-medialta toimitusjohtaja Harri Leinikka, sekä tutkimuspäällikkö Reeta Sutinen kertomassa meille yritysviestinnästä ja maineen merkityksestä. Reeta Sutinen esitteli meille raporttia, jossa lukiolaisilta oli kyselty tulevaisuudesta. 

Iltapäivällä koitti sitten se odotettu Suomen Pankin vierailu. Täällä pääsimme heti alkuun tapaamaan itse pääjohtaja Erkki Liikasen, jolle saimme esittää kysymyksiä. 45 minuuttia kului nopeasti, jonka jälkeen toimistopäällikkö Elisa Newby jatkoi kertomalla siitä, miten kansainvälisyys näkyy Suomen Pankissa. Tämän jälkeen suuntasimme vielä Matias Castrénin johdolla rahamuseoon, jossa saimme pikakertauksen Suomen ja rahan historiasta!

Alkuillasta mulla oli taas teoriatunti, jonka jälkeen lähdin vielä keskustaan Cafe Javaan istuskelemaan ja tekemään vähän työjuttuja, koska ilta oli todella kaunis ja olisi ollut sääli viettää se sisällä. 

PERJANTAI

Vikalta päivältä mulla ei taida olla yhtään kuvaa. Päivä meni siinä, että raahasin mun matkalaukun ja muut pussit ja pussukat ensin Etelärantaan. Olin siellä yhteen asti, tilattiin Woltilla lounasta Fafa's:sta ja syötiin ne tähtärillä. Bisneslukio päättyi tähän. Sitten mä raahasin mun tavarat Kamppiin, kävin mun kaverin Nikon kanssa kahvilla ja ylläriylläri, kassialma siirtyi vielä kerran takaisin Etelärannan suunnille, kauppatorille. Tässä kohtaa mä sain onnekseni delegoitua nää tavarat iskälle, joka vei ne autoon ja me lähdettiin äitin ja Helmin kanssa käppäilemään Espan läpi keskustaan. Porukat siis tulivat hakemaan mut ja samalla sitten pyörittiin hetki Helsingissä ennen lähtöä. 
Akateemisesta tarttui matkaan HYGGE-kirja, jota olen ahminut nyt tässä viimeisten neljän päivän aikana. 

Erittäin onnistunut viikko, vaikka olihan se omalla tavallaan hieman väsyttävää. Koko ajan tapahtui uusia juttuja ja päivät olivat pitkähköjä. Viime viikon aikana näki kuitenkin vähän myös sitä, millaista se opiskelijaelämä tulisi sitten olemaankaan ja ei tää viikko muuta kuin vahvistanut mun tavoitteita hakea ensi keväänä Helsinkiin! 

Mun majoituspaikasta myöhemmin lisää! 

549 sanaa,
Emmi