HENKILÖKUVA: Miia ja Aleksi Toivola

Juuri äsken julkaistussa blogipostauksessa mainitsin, että pääsin tekemään Miiasta ja Aleksista henkilökuvan. Se löytyy myös meidän Berliini-lehdestä, mutta haluan sen kuitenkin laittaa vielä erillisenä postauksena. Joten - tässä olkaa hyvät! :)

Suomen Saksan-instituuttiin mentäessä tapasimme Miia ja Aleksi Toivolan. Sisarukset ovat kotoisin Valkealasta ja he ovat käyneet Valkealan lukion. Nykyään molemmat asuvat Berliinissä.

Lukion jälkeen Miia aloitti asepalveluksen, mutta puolen vuoden jälkeen joutui terveydellisistä syistä keskeyttämään sen. Tämä oli nuorelle naiselle suuri shokki ja pettymys. Miialle tuli vahva tarve saada uusia haasteita ja vaihtaa maisemaa.

’’Suurenkin vastoinkäymisen kohdatessa tulisi säilyttää optimistisuus ja ajatella, että vastoinkäyminen voi olla jonkin täysin uuden asian alku.’’ – Miia

Miia oli oikeassa, koska tästä alkoi hänen matkansa kohti Saksaa. Tammikuussa 2011 Miia lähti Berliiniin, jossa hän alkoi tehdä au pairin töitä. Ensimmäinen perhe oli hänelle mieleinen, ja kaikki meni loistavasti, mutta perheen muuttaessa pois Berliinistä ja Miian siirtyessä toiseen perheeseen tuli esille myös au pairina olemisen varjopuolet. Uusi perhe ei toiminut au pair –ehtojen mukaisesti, ja kuukauden työn jälkeen Miialla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä perheestä saamatta myöskään palkkaa työajalta. Nuori nainen alkoi kuumeisesti etsiä töitä. Hänellä oli Suomessa korkeakoulupaikka varattuna, muttei muuta koulutusta lukion lisäksi. Työkokemustakin oli kertynyt lähinnä vain kesätöiden kautta. Miia sai kuitenkin työpaikan Vistaprintin pohjoismaisesta tiimistä, mutta työt alkoivat vasta neljän kuukauden päästä ja rahaa oli saatava sitä ennenkin, joten Miia teki ahkerasti erilaisia töitä aina lastenhoidosta joulumarkkinatöihin.

Miia palasi Suomeen elokuussa 2012 ja aloitti opinnot Haaga-Heliassa. Saksan taival ei kuitenkaan päättynyt tähän vaan hän lähti Berliiniin työharjoitteluun ja opiskeluvaihtoon vuonna 2014. Opiskeluvaihdon aikana Miia työskenteli osa-aikaisena saksalaisessa verkkokaupassa DefShopissa. Suomeen palattuaan Miia ehti aloittaa työt mediatoimistossa Helsingissä, mutta muutaman kuukauden kuluttua hän sai positiivisen yhteydenoton DefShopilta. He tarjosivat Berliinistä vakituista työtä, jonka Miia otti vastaan tammikuussa 2015 ja lopulta eteni aina DefShopin Suomen maajohtajaksi. Tällä hetkellä Miia viihtyy nykyisessä työssään DefShopissa ja valmistuu tänä keväänä myös Haaga-Heliasta, johon hän teki viimeisen vuoden aikana etänä opintojaan.‘’

 

Toivolat_Finnland_Institut.jpg

Miian pikkuveli, Aleksi Toivola, seurasi isosiskonsa jalanjälkiä ja valmistuttuaan lukiosta vuonna 2013 lähti hän Berliiniin saman kesän heinäkuussa. Aleksi sai myös töitä Vistaprintiltä, jossa hän on kohta työskennellyt kolme vuotta. Tänä vuonna Aleksilla on aikeissa muuttaa takaisin Suomeen ja hakea opiskelemaan.

 

’’Täytyy kyllä sanoa, että mulla on sujunut kaikki asiat täällä kuin rasvattu!’’

-Aleksi Toivola

 

Suuret kiitokset Miialle ja Aleksille, kun jakoivat meille mielenkiintoisen tarinansa Valkealasta Berliiniin! Miiaa ja Aleksia voitte seurata esimerkiksi Instagramissa: