ÄLÄ UNOHDA HYGGEÄ

Mitä tehdä, kun sää näyttää tältä? ☔️ 

Toki vaihtoehtoja on yhtä monia, kuin on ihmisiäkin, mutta itsepä lähdin ulos aamutakissa ja reinoissa. 
Yksi meidän pihan lempparipaikoista on takapihalla oleva terassi, jonka päällä on katos. Olen viettänyt täällä monia hetkiä niin paahtavaa kuumuutta, kuin tämänhetkistä rankkasadettakin pakoillessa. On ihanaa (ja erittäin hyggeä) istua täällä kahvikupin kanssa suojassa ja lämpimässä, kun voi katsella harmaata taivasta ja sieltä tippuvia sadepisaroita.

Tällä kertaa seuranani oli kirja hyggestä. Kahvin jo mainitsinkin, viltti vielä jalkojen päälle niin kaikki on hyvin. 

Tänään on jo elokuun toinen päivä. Se tarkoittaa sitä, että syksy on lähellä. Elokuuta voisi kait kuvailla ”kesäajan sunnuntaina”. Vielä on kesää jäljellä, mutta nyt ollaan jo lähempänä sen loppua, kuin alkua. Siksi onkin enemmän kuin hyvä aika ottaa kirja käteen, koska Hyggen sesonki tekee tuloaan! 

Vaikkakin Hyggeillä voi myös kesällä, olen sitä mieltä, että syksy ja talvi on ehdottomasti parasta aikaa siihen. 😌 

Ai mikä Hygge? Joku pohtii.
- Hygge on tunne tai mielentila jota voitaisiin kuvailla seesteisenä, lämpimänä, positiivisena ja rauhallisena. Hyggeä on aika vaikea selittää, mutta jokainen varmasti tunnistaa, mitä hygge on, kun se osuu omalle kohdalle.

Olen lukenut kesän aikana Meik Wikingin kirjoittamaa kirjaa ”HYGGE - Hyvän elämän kirja”, jonka sain itseasiassa juuri äsken päätökseen. Kirjassa Wiking käsittelee vajaan kolmensadan sivun ja neljäntoista luvun verran sitä, mitä hygge on, miten sitä voidaan kokea ja esimerkiksi sitä, miten valaistus tai pukeutuminen vaikuttaa siihen. Meik Wiking on Kööpenhaminalaisen Happiness Research Instituten johtaja ja ehkä juuri tämän takia erittäin osuva henkilö kertomaan hyggestä. Onhan onnellisuus yksi Hyggen tärkeimpiä kulmakiviä. 

Tämä ylläoleva kuva on mulle erittäin hygge. Kuvan valaistus on sopivan hämärä ja tähän liittyy hyviä muistoja. Oltiin opintomatkalla viime toukokuussa Tanskassa ja yksi ilta käveltiin mun hyvän ystävän kanssa Nyhavniin istuskelemaan ja viettämään aikaa. Sattumaako, että tämä hyggestund on ikuistettu juuri Tanskassa (= Hyggen kotimaassa)? 😋

Mä kyllä tykkään hyggestä. Asiat rullaavat huomattavasti helpommin elämässä, kun muistaa ottaa päivittäisen annoksen hyggeä. 😇

Mikä on sun viimeisin hyggestund(= hyggehetki)? Kommentoi se tonne alas, ja jos tykkäsit postauksesta, muista painaa alla olevaa tähteä niin kirjoitellaan syksyn myötä hyggestä enemmän! 

341 sanaa,
Emmi

P.S. Jos kiinnostuit kirjasta, suosittelen ehdottomasti lukemaan sen! Meik Wikingillä on taito kirjoittaa mielenkiintoisesti ja kirjasta löytyy paljon ihania vinkkejä hyggeilyyn ympäri vuoden. 💜