KÖPIS #3 & #4

Ciao! Kuukausi myöhässä, mutta eipä se mitään :D

Tässä fiiliksiä Kööpenhaminan reissun kolmannelta ja neljänneltä päivältä:

Kolmantena päivänä aamupalan jälkeen lähdettiin kohti Frederiksborgin linnaa. Meille oli varattu bussi suoraan hotellin edestä, joka oli kiva ettei tarvinnut lähteä julkisilla seikkailemaan. Frederiksborgin linnaan matka kesti hieman alle tunnin. Toinen kiva asia oli se, että meillä oli sekä englanninkielinen, että suomenkielinen opastus linnassa, joten mitään ei jäänyt ymmärtämättä! Linnan seinillä oli valtavat määrät erilaisia kunnialaattoja osoitettuina eri maalaisille päättäjille ja arvohenkilöille. Kunnialaattojen joukosta löytyi myös omansa muutamalle suomalaiselle arvohenkilölle, kuten J.K. Paasikivelle ja Sauli Niinistölle.

Frederiksborgin linnakierroksen jälkeen lähdimme takaisin hotellille. Suomalainen opas oli mukanamme bussissa ja kertoi matkalla, että jos tekemistä miettii vielä tälle päivälle, on yksi hyvä vaihtoehto Kööpenhaminan eläintarha. Muut eivät tästä asiasta hirveästi innostuneet, mutta mä ja yks mun ystävä päätettiin lähteä katsastamaan meininki eläintarhassa!

Frederiksborgin linna 

Köpiksen eläintarha 

Eläintarhareissu oli oikein onnistunut, koska tähän aikaan vuodesta eläimet jaksoivat vielä olla virkeinä ja esillä! Eläintarha oli hyvä vaihtoehto myös siitä, että Tanskan hintataso on hieman Suomen hintatasoa korkeampi, joten varsinainen shoppailu ei houkutellut ja eläimiä ihastellessa meni iltapäivä oikein mukavasti!

Ihana ihana Nyhavn 💜

Palasimme hotellille hieman viiden jälkeen ja siinä hetken levättyämme lähdimme pienelle iltakävelylle. Nyhavn oli noin puolen tunnin kävelymatkan päässä, joten se valikoitu hyväksi kohteeksi. Oli myös erittäin kiva lähteä sinne illan suussa, koska auringon laskiessa värikkäät talot ja valokyltit näyttivät kauniilta.

Kööpenhamina oli hiljentynyt muutamaa katusoittajaa lukuunottamatta, ja oli mukava kävellä lähes tyhjää Strögetiä pitkin takaisin hotellille nukkumaan. 

Neljäs ja viimeinen päivä avautui hieman väsyneissä tunnelmissa, ja tässä kohtaa kiitin itseäni, että olin pakannut matkalaukkuni jo edellisenä iltana. Aamupalan jälkeen lähdettiin kävelemään kohti satamaa. Viimeisenä päivänä ajattelimme siis käydä vielä kanaaliristeilyllä, jotta näkisi kaupunkia myös hieman toisesta kulmasta!
Kolmena aikaisempana päivänä oli ollut ihan super aurinkoista, mutta neljänteen päivään sitä ei valitettavasti enää riittänyt. Tää ei kuitenkaan haitannut, koska puolen päivän jälkeen lähtisimme kohti lentokenttää ja koti-Suomea.

Poikettiin kanaaliristeilyltä taas Strögetin kautta, jossa käytiin vielä muutamassa kaupassa. Köpiksen rautatieasemalta löytyi kiva Pasta Du Nord –ravintola, jossa halusimme lounastaa vielä ennen kentälle lähtöä. Pasta oli ihan älyttömän hyvää ja todella täyttävää, mikä oli hyvä, koska se jäi pitkäksi aikaa päivän ainoaksi ateriaksi.

Kipaistiin hotellilta hakemassa matkalaukut ja palattiin rautatieasemalle. Rautatieasemalta junaan ja junalla lentokentälle. Kentällä oli runsaasti aikaa shoppailla, koska lentomme lähti vasta illalla kohti Suomea. Syystä tai toisesta lentomme myöhästyi parikymmentä minuuttia, mutta se onnistuttiin kuitenkin kirimään aika hyvin takaisin lennon aikana.

Suomessa olimme puoli yhdeksän pintaan ja Kouvolassa noin yhdeltätoista. Äkkiä kotiin ja suihkun kautta nukkumaan. Olipas kiva reissu.