Pohtimisia: Koti, hima, hemma, kämppä?

Pohtimisia-postaukset ovat tajunnanvirtaa, juuri tällä hetkellä kirjoitettuja henkilökohtaisia ajatuksia, jotka löytävät paikan mun blogista. Ei välttämättä aina niin loppuun asti mietittyjä tai johdonmukaisia, mutta eiväthän ne ajatukset yleensä sellaisia olekaan.

Siitä on nyt reilu kuukausi kun mä muutin opintojen perässä Lappeenrantaan. Tää oli mulle ensimmäinen muutto omilleen ja merkittävin askel itsenäiseen elämään. Vakuutusmaksuja, ruokakaupassa käyntiä, uudenlaista vapautta ja sen myötä paljon vastuuta. Tätä ennen mä olen muuttanut elämäni aikana kaksi kertaa - Helsingistä Korialle ja Korialta Valkealaan. Viimeisimmässä ehdin asua 14 vuotta. Ja vaikka nyt opiskeluiden takia olenkin Lappeenrannassa, niin on mun virallinen kotikaupunki yhä Kouvola. Sen lisäksi, että perhe ja valtaosa sukulaisista asuu Kouvolassa, on mulla myös luottamustehtäviä siellä.

Luottamustehtävistä puheen ollen, eilen alkuillasta mulla oli kokous Kuusaalla, jonka jälkeen ajattelin ajaa takaisin Lappeenrantaan Valkealan kautta. Valkeala on siitä kivan etäisyyden päässä Lappeenrannasta, että mulla kestää ajaa aika lailla tasan tunti kotiovelta toiselle. Tosin, siinä vaiheessa iltaa, kun olisi pitänyt lähteä ajamaan takaisin, oli kuitenkin jo niin pimeää, että päätin jäädä yöksi Valkealaan. Äiti oli myös laittanut saunan lämpiämään, joka houkutteli huomattavasti enemmän kuin pimeässä motarilla metsäneläinten väistely.

Nukkumaan mennessä jäin pohtimaan erästä asiaa. Mitä paikkaa mä oikeastaan kutsun kodiksi? Tosiasiahan on se, että mulla on tällä hetkellä kaksi kotia, joissa viihdyn kummassakin, mutta mun mielenterveyden ja psyykkeen kannalta haluan niillä olevan omat nimensä. Lappeenrannassa asunnosta puhuminen kuulostaa etäiseltä ja kylmältä. Mutta samalta kuulostaa myös se, jos puhuisin Valkealasta niin, että lähden "vanhempien kotiin" tai "vanhemmille". Jos on asunut jossain 14 vuotta ja kasvanut siellä, ei se kuukaudessa (eikä varmaan koko opiskeluaikana) menetä kodin määritelmää, etenkään kun muu perhe asuu yhä siellä.

Tähän mennessä oon pyrkinyt tekemään jaon niin, että Lappeenrannan asunto on koti ja Valkealassa sijaitsee kotikoti. Käsittääkseni tää "kotikoti" termi on aika yleinen, erityisesti ensimmäistä kertaa omilleen muuttavilla. Parempia en keksi ja onhan toi "kotikoti" hauska sana, joten näillä nimityksillä mennään! 

Mikä tekee teille kodista kodin? Entä olisitteko kiinnostuneita Asunnon esittely -postauksesta täältä Lappeenrannasta? ✨

Terkuin,
Emmi