SLUSH 2017

Slush on varmasti monelle tuttu tapahtuma: vuosittain kansainväliset teknologia- ja kasvuyritykset, eli startupit kokoontuvat Helsinkiin verkostoitumaan, sijoittamaan ja innovoitumaan. Toinen toistaan motivoituneemmat yritykset esittelevät toinen toistaan innovatiivisempia tulevaisuuden (ja nykypäivän!) ratkaisuja. Voitte vain kuvitella millaisesta habituksesta ja fiiliksestä messukeskus täyttyy. Väistämättä tulee itsellekin äärettömän inspiroitunut olo! 

Slush Youthin avauksessa puhui Bruce Oreck, joka on toiminut Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläänä.

Olin todella iloinen, koska pääsin myös tänä vuonna osallistumaan kyseiseen tapahtumaan Slush Youthin kautta. Koulultamme lähti neljä muuta opiskelijaa minun lisäkseni. Kaiken kaikkiaan Slush Youth -tapahtumassa oli hieman alta 300 nuorta. TAT:n organisoiman Slush Youthin idena on toimia ns. katalyyttinä ja inspiraationlähteenä pohjoismaisille nuorille. Slush Youthissa opitaan taitoja itsensä työllistämiseen ja omien ideoiden löytämiseen. Tietoa ja taitoa opitaan viiden eri workshopin kautta, joita pitivät eri yritysten edustajat ja ongelmia ratkottiin oikein business case -tapausten kautta. Tänä vuonna workshoppeja meille pitivät Lidl, Nordea, Tela, UPM ja Sitra. 

Workshopit ja yleisestikin koko tapahtuma käytiin englanniksi, koska mukana oli nuoria myös muista maista kuin Suomesta. Esimerkiksi kaikkien ryhmien vetäjät olivat ruotsalaisia! Aika kului nopeasti mielenkiintoisten aiheiden parissa ja iltapäivällä pääsimme osallistumaan myös varsinaiseen Slush-tapahtumaan. 

Myös päätapahtumassa aika kului kuin siivillä, kun kiertelimme ystäväni kanssa alueen ja jäimme joillekin ständeille keskustelemaan esittelijöiden kanssa. Tarttuipa mukaan VR-lasitkin! 

Alkuillasta kokoonnuimme vielä Youth-porukan kanssa kokoustamoon kuulemaan lopetussanat ja muutaman puheen. Meille kävi puhumassa muun muassa Suomen entinen Pääministeri Alexander Stubb, sekä CMI:llä työskentelevä rauhanneuvottelija Hussein Al-Taee. 

Kokonaisuudessaan tämän vuoden Slush oli onnistunut tapahtuma, ja iso plussa Slush Youthille viime vuodesta oli se, että tällä kertaa ohjelma oli Haaga-Heliassa! Viime vuonna Slush Youth oli Suomen Liikemiesten Kauppaopistolla, ja siitä jäi jotenkin todella ahdas ja sokkeloinen olo, joten Haaga-Helia oli hyvä muutos! Jälleen kerran opittu ja kuultu paljon arvokasta, joista lempparini oli ehdottomasti Bruce Oreckin puhe aamulla. Oreck puhui todella inspiroivasti ja tämä jäi minulle erityisesti mieleen:

You're not better, but you're amazing

Näihin tunnelmiin! Nyt rupeaa taas lyyti (toivottavasti) kirjoittamaan ja vielä myöhemmin tulee postausta siitä miksi riensin Slushista suoraan lentokentälle ✈️

331 sanaa,
Emmi