SUSHI CRAVINGS

Mun on tehnyt maanantaista asti mieli sushia ja oon itseasiassa parina päivänä sitä syönytkin ulkona. Maanantaina laivalla, josta tää oikeastaan alkoikin ja nyt perjantaina kävin hakemassa Kouvolasta Lamykin's Cookhousesta sushit matkaan ja ai, että oli hyvää! Suuri kiitos muuten työntekijöille, kun mä soitin automatkalta, että pitäis saada sushia ja aika nopeastikin, kun kello oli vähän yli 14 ja 14.37 lähti juna Lappeenrantaan! Noh kaikki meni hyvin ja tosta Lappeenrannan reissusta mä voisin kirjotella vaikka huomenna, meillä oli siis bloggaajatapaaminen siellä! :)

Teki vieläkin mieli sushia ja päätin sitten tänään tempaista sushit itse kasaan ja katsoa mitä siitä tulee. Sen verran taustatietoa ihmisille jotka eivät mua tunne, niin mä olen oikeasti ihan todella surkea keittiössä, haha. Keitän kahvit jotka jää vesien kanssa suodatinpussiin( Sain jälkeenpäin kuulla, että mulla oli kuulemma ollut joku tippalukko päällä) ja paistan puol valmiit pakastepasteijat väärin päin, hups.

Tarvikkeet:

  • Merilevää
  • Avokadoa
  • Porkkanaa
  • Kurkkua
  • Riisiä
  • Soijakastiketta
  • Bambumatto

Ihan ekaksi mä alotin riisistä. Käytin Yutakan sushiriisiä, josta tulee 250 grammasta n. kaks annosta. Toi koko paketti on siis 500 grammaa, eli yhdestä paketista saa neljälle henkilölle riisiannokset.

Seuraavaksi riisipaketin kyljessä ohjeistettiin, että riisit kuuluu huuhdella 3-4 kertaa kylmän veden alla.

Kun riisit oli huuhdeltu niin mä heitin ne kattilaan kiehumaan. 3,5 dl vettä mukaan ja noin 10 minuuttia liedellä. Kun riisit oli keitetty niin levy piti ottaa pois päältä ja jättää ne hautumaan kannen alle 25-30 minuutiksi.

Sillä aikaa kun riisit vielä hautuivat niin mä pilkoin avokadon, porkkanan ja kurkun. Tein niistä tosi epämääräisiä tikkuja, olis voinut olla ehkä vielä hieman pienempiä, mutta kyllä noidenkin kanssa saatiin sushi hyvin rullailtua!

Mä käytin sushien rullaamiseen apuna bambumattoa, koska sitä suositeltiin, mutta mulla on sellainen aavistus, että sushit pystyy rullailemaan myös ilman bambumattoa, joten se ei ole mikään välttämättömyys.

Vinkki: Mä selasin netistä sushiohjeita ja sushiriisin sijasta voi käyttää myös ilmeisesti puuroriisiä!

Riisi kannattaa levittää merilevän päälle mahdollisimman tasaisesti jotta sushi on helpompi rullata ja päätyyn kannattaa jättää n. 1cm pelkkää levää, jotta rullan saa siististi kiinni. Sitten kun on saanut riisin levitettyä merilevän päälle niin täytteet asetetaan merilevän toiseen päähän suht kapeaksi reunaksi, jotta lopputuloksena täytteet ovat rullan keskellä riisien sisällä :)

Mä sain tehtyä tosta riisimäärästä neljä sushirullaa ja jokaisesta sushirullasta tulee kutakuinkin 7 palaa. Lyhyellä matikalla noista neljästä sushirullasta tulee siis 28 sushipalasta! 

Mulla oli käytössä nämä Yutakan merileväarkit, joita oli pakkauksessa viisi kappaletta eli yks jäi mulla käyttämättä. Olisin varmaankin saanut kaikki käytettyä jos olisin pistänyt ekaan rullaan vähän vähemmän riisiä.

Sushista tuli kyllä todella hyviä, etenkin kun kastoi niitä vähän soijakastikkeeseen! Sushien valmistukseen menee noin tunti, ehkä vähän vajaa, koska riisien kanssa saa kulumaan aikaa jo 40 minuuttia helposti. On se kuitenkin sen arvoista, että kannattaa aikaa näihin käyttää!  

446 sanaa,

Emmi