TEIT MEISTÄ KAUNIIN

Tänään sai virallisen ensi-iltansa Tuukka Temosen ohjaama Apulanta-leffa Teit Meistä Kauniin

Kävin katsomassa kyseisen elokuvan viime keskiviikkona ja se on valehtelematta yksi parhaista suomalaisista elokuvista, jonka olen nähnyt! Mun mielestä leffa on jo omana teoksenaan niin hieno, että se kannattaa käydä katsomassa, vaikkei juuri edes tuntisi itse Apulantaa, jonka syntytarina elokuvassa kerrotaan. 

Elokuvan on ohjannut Heinolassa kasvanut Tuukka Temonen, joka oli muuten Apulannan basistina 1993-2004! Nuorta Tuukkaa näyttelee Iiro Panula. Muita bändin jäseniä näyttelevät Roope Salminen (Antti Lautala), Teppo Manner (Sipe Santapukki), sekä Tatu Sinisalo (Toni Wirtanen). Rooleissa nähdään myös muita suomalaisia eturivin näyttelijöitä, kuten loistava Mimosa Willamo Amanda Gaynorin roolissa, joka taas oli Apulannan ihan ensimmäinen basisti. 

Kuten jo aiemminkin sanoin, en ole sen erityisemmin kuunnellut Apulantaa, enkä tiennyt leffastakaan paljon mitään etukäteen! Mulla oli ajatuksena ensin, että tää on lähinnä dokumentaarinen selostus faneille, jota seuratakseen pitäis tietää Apulannasta enemmänkin. Yhtyeen tarina on kuitenkin puettu niin upeasti elokuvaksi, että tästä pääsi nauttimaan, vaikkei Apulantaa etukäteen tuntenutkaan! Ei niilläkään helppoa ollut, Apulannan pojat ovat kokeneet todella paljon matkallaan yhdeksi menestyneimmistä yhtyeistä Suomessa. 

Erityisesti mä haluan nostaa hattua myös muille elokuvan tekijöille näyttelijöiden lisäksi. Vaikka tarina olikin rankka, oli se myös visuaalisesti todella kaunis. Näyttelijät eläytyivät rooleihinsa, ja kameran takana oli selkeästi taitavia ja lahjakkaita tekijöitä, kiitos teille.  

Nyt, jos sä mietit, että kannattaako tää käydä katsomassa, niin mä ehdottomasti suosittelen! 

Nyt kun mä oon tätä tässä ylistänyt muutaman sadan sanan verran, niin haluan kaiken selvyyden vuoksi kertoa, että nää kaikki edellä mainitut jutut on täysin mun omia mielipiteitä ja päätelmiä. En oo tehnyt tätä postausta yhteistyössä kenenkään kanssa, enkä oo millään tavalla maailmaa kokenut kriitikko, vain 16-vuotias lukiolainen, joka kävi kattomassa leffan, ja toi esille sen, mitä itse siinä näki! 

284 sanaa,

Emmi 

TMK-logo on lainattu elokuvan virallisen nettisivun mediapankista.