TONTTUILUA OSA 1: Milloin on liian aikaista olla aikainen tonttu?

Spotifyn Lokakuun kovassa kuuntelussa on ollut "Parhaat joulubiisit", jotka onkin soinut käytännössä jatkuvalla syötöllä. Joulutorttuja on paistettu kolme peltiä, ensimmäinen pussi joulukahvia alkaa vedellä viimeisiään, glögiäkin on ostettu jo useampi purkki. Niin ja toi joululehti, luettu kannesta kanteen. Kahdesti. (Psst! Mulla on myös (teko)kuusi jo sisällä, mutta siinä ei oo koristeita, joten en laske sitä vielä tähän hömpöttelyyn). 

Tää joulukahvi on vaan niin hyvää 🤤

Milloin sun mielestä on sopivaa aloittaa joulun odottaminen, jos sitä vietät? Onko se kenties vasta joulukuussa, ensimmäisen adventin jälkeen, jossain tässä pyhäinpäivän hujakoilla vai vietätkö sä joulua ympäri vuoden all day every day? 🎅🏼 

Mä olen jouluihminen isolla J:llä, välillä musta tuntuu, että verenkierrossa virtaa piparkakkumaustetta ja sydän lyö joululaulujen tahtiin. Joulua mä alan odottaa jo kesällä. Tosin ihan hiljaa ja itsekseni vain. Saatan salaa selailla hieman Pinterestin joulusivuja tai kuunnella Michael Bublén joululevyltä muutaman kipaleen. Yritän kuitenkin säästää tämän tonttuilun mahdollisimman lähelle h-hetkeä. En halua arkipäiväistää joulun odotusta ja pelkään, että jos rupean viettämään sitä liian aikaisin niin siitä häviää se taika.

Meidän perheessä on ollut tapana, että Pyhäinpäivän jälkeen saa syyssisustuksen vaihtaa talveen ja ruveta pikkuhiljaa tekemään joulua. Muutama päivä siis pitäisi vielä malttaa. En tosin malttanut. Kuten allaolevasta kuvasta näette, niin minun luokseni muutti tänä vuonna pieni puinen Jouluporo. Suunnittelin, että pukisin tänä vuonna oman kotini hopean ja harmaan sävyihin talven ja joulun ajaksi, mutta pieni puinen Jouluporo nyt vähän rikkoi suunnitelmani. Annetaan se kuitenkin hänelle anteeksi. Onhan tuo ystävä ensimmäinen joulukoriste, jonka olen hankkinut juuri tähän kotiin. Muita joulukoristeita en kuitenkaan vielä ole ottanut esille, ellei tekokuusta lasketa. Sekin päätyi sisälle jo vähän vahingossa. Säilytin kuusta parvekkeella, mutta minun täytyi nostaa se sisälle, koska parvekelaseihin käytiin asentamassa kaihtimet ja muuten se olisi ollut siellä vain tiellä. Enkä sitä nyt enää takaisin halua roudata, koristeet kuusi saa ylleen tosin vasta myöhemmin. 

pieni puinen Jouluporo

Tuleva joulu ja joulun aika tulee olemaan monella tapaa erityinen. Tämä on minulle ensimmäinen joulu, kun asun omillani ja saan koristaa asuntoni täysin oman mielen mukaan. Oma joulutähti, omat jouluvalot, oma kuusi. Niin jännää ❤️ Innolla odotan mitä loppuvuosi tuo tullessaan. Suunnitteilla on, että jos suinkin opiskelukiireiltä ehdin, niin teen joulustani  "Tonttuilua"-postaussarjan, tällä tavalla joku ehkä saa uusia ajatuksia ja vinkkejä jouluun ja mulle jää kivalla tavalla talteen Joulu 2018. 

Blogin lisäksi jaan paljon mun arkea Instagramin puolelle. Ennen käytin myös Snapchattia, mutta uudistuksien vuoksi se on jäänyt huomattavasti vähemmälle. Jos siis haluat seurata mun arkea ja joulun odotusta niin käyhän seuraamassa mun IG-käyttäjää! Instassa ilmoitan myös aina uudesta postauksesta, joten nämäkään höpinät eivät sulta sitten jää väliin 🎅🏼

Jouluterkuin,
Emmi