TONTTUILUA OSA 3: Vaihtelua perinteisiin joulutorttuihin - piparitortut!

Follow my blog with Bloglovin

Minun ei aluksi pitänyt tänään kirjoitella blogipostausta, mutta nyt illalla kohtasin sellaisen herkun, joka on pakko jakaa myös teille! Tarina lähtee siitä, että kaupassa päätin haluavani joulutorttuja. Mulla oli jääkaapissa jäljellä vielä omena-kanelimarmeladia, joten ei tarvinut ostaa muuta kuin ne taikinalevyt. Joulutorttulevyjä pakastealtaasta noukkiessani silmäni osuivat kuitenkin viereisiin piparitaikinoihin ja mieleeni juolahti facebook-päivitys, jossa olin nähnyt kuvan piparitortuista. Pitäisköhän testata? Nappasin molemmat paketit matkaan ja lähdin kotia kohden. Guuglettelin kotimatkalla ohjeita, joista tämän herkun luominen paljastuikin helppoakin helpommaksi. 

Ideana on siis se, että perinteisten joulutorttujen päälle leikataan samankokoinen, mutta astetta ohuempi levy piparitaikinaa, taitellaan se tähtitortun tapaan ja tyrkätään uuniin alatasolle 200 asteeseen vartiksi. Alatasolle siksi, että ne eivät palaisi!

Nam! 🤤

Yllä näette valmiin lopputuloksen! Maut sopivat hyvin yhteen ja ainakin mun mielestä näistä tulee myös tosi kivan näköisiä 😍 Ohjeen löysin maikkarin sivuilta 😋 Mä tosin sovelsin sen verran (koska en jaksanut ruveta näpräämään), että tein joulutortuista normikokoisia, kun taas ohjeessa neuvotaan pistämään joulutorttuneliö vielä neljään osaan ja kaulimaan siitä ohut levy. Ensi kerralla ajattelin testata tätä ohjeenmukaista versiota! 

Ootteko te ehtineet jo testaamaan näitä piparitorttuja? 

Jouluterkuin,
Emmi