VIKA KOEVIIKKO ON OHI!

Tänään apauttiarallaa 9.30 mä palautin mun koeviikon VIIMEISEN kokeen! Sillä samaisella viisariniskulla, kun luovutin kokeen opettajalle, tuli armotta sellainen ’’LOMALOMALOMA’’ -fiilis. Ja niinhän se loma periaatteessa alkoikin. Perjantaina mennään vielä käymään koululla, kun on kokeiden palautusta ja muuta ohjelmaa, lauantaina perinteinen kevätjuhla ja olinhan mä tänäänkin vielä sitten iltapäivällä koulun kuoroharkoissa.

Mä oon kyllä niin ansainnut tän loman! Muistan, kun tasan tarkkaa vuosi sitten sanoin mun kavereille, että ens vuonna mä en ota yhtään mitään ylimääräistä ja keskityn AINOASTAAN kouluun. Noh, toisin kävi ja tää kulunut vuosi on ollut mun elämäni kiireisin. Perustettiin Timon kanssa se NY-yritys, aloitin bloggaamisen, pääsin nuorisovaltuustoon ja olihan mulla se lukiokin siinä suoritettavana ja vielä mitä kaikkea muuta!

Miten se lukio sitten sujui?

Huomioon ottaen sen, että mulla oli kasapäin kaikkea muuta niin lukion ensimmäinen vuosi meni aika hyvin. Siellä oli niitä numeroita jotka laskivat yläkoulusta, mutta pääosin kaikki pysyivät samoina. Vieläkään en osaa aloittaa kokeisiin lukemista tarpeeksi ajoissa, mutta nyt näiden koeviikkojen saatossa oon kokemuksen kautta kasaillut aika paljon hyviä vinkkejä siitä, kuinka sitten selviytyä niistä kokeista ja ehkä mä vielä joku päivä sisäistän sen, että on enemmän kuin järkevää pitää se tuleva koe mielessä jo ihan jakson alusta alkaen (not)!

Mä tykkään tosi paljon meidän lukiosta. Meillä on pieni lukio, joka kannustaa yrittäjyyteen ja kansainvälisyyteen. SomeOne Media osallistui huhtikuun alussa Riikassa järjestetyille NY-messuille ja siitä pari viikkoa myöhemmin käytiin opintomatkalla Berliinissä. Se Berliini oli kyllä niin omanlaisensa paikka, ja mun piti tehdä siitäkin postausta tossa varmaan jo reilu kuukausi sitten, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Kyllä se Berliini-postaus vielä saadaan aikaan! 

Propsit Timolle tästä fantsust tilannekuvasta Berliinissä!

Kaikenkaikkiaan lukion ensimmäinen vuosi oli todella onnistunut, pisteet siitä. Tällä hetkellä mulle olis tulossa 2. vuodelle noin 38-39 kurssia - mitenköhän siitä selvitään? Kuviksen opettaja varoitteli mua tänään palamasta loppuun ja muistutti, että vaikka siihen kalenterin ruutuun mahtuisi vielä yksi juttu lisää niin päivässä tunnit ovat rajalliset ja täytyy olla myös sitä omaa aikaa jolloin ei tarvi tehdä yhtään mitään.

Tottahan se on, ehkä mä pidän ton mielessäni ja yritän jatkossa ottaa ittelleni vähemmän juttuja, vaikka onkin kivaa tehdä kaikenlaista, olla vastuussa monista eri asioista, saada ääni kuuluviin ja sitä rataa, mutta nyt on tärkeysjärjestyksessä ekana koulunkäynti ja sit sen jälkeen tulee kaikki muu! Tässä hetken pohdiskeltuani tulin siihen tulokseen, että minussa saattaa olla pientä työnarkomaanin vikaa  🤔

Miksi se on niin vaikeaa kieltäytyä asioista, osaatsä sanoa ei? 

397 sanaa,

Emmi