Avot sie! ku oli hyvää

Tänään laitettiin Stressi-Pirkko narikkaan kun viikko kaupantätinä päättyi ja heti viimeisen vuoron jälkeen kipitettiin testaamaan uuden Avot sie!-ravintelin antimia. Olin niin ansainnut olueni ja hampparini (muka) rankan viikon jälkeen. Oikeestihan viikko oli kiva mutta omalta mukavuusalueelta poikkeaminen ja omien rutiinien väliaikainen muuttuminen oli olevinaan sen verran reippailua vaativaa, että se oli hyvä syy herkutteluun.

Kuva: Avot sien nettisivuilta

Avot sie! puhutteli miuta jo ennakkomainonnan aikana sillä että kyseessä on kasvispainotteinen, sekasyöjäystävällinen ja rento ravinteli. Vegaanisia hampurilaisia oli kolme erilaista ja päädyin Hippie Burgeriin. Ja ateriana tottakai koska bataattiranskalaiset❤ Jätin välistä punasipulit pois koska saan sipulista välillä aika karmaisevia vatsaongelmia ja säikähdinkin kun huomasin miten isoja sipulipaloja pihvissä itsessään oli. Mutta toisaalta, mitä isompia, sitä helpompi närkkiä pois. 

Ja hitto miten hyvää! Bataattiranskikset oli vähintään yhtä hyviä kuin Pankissa (Old Corner Bank); rapeita ja tarpeeksi suolaisia. Ite hampurilainenkin ihan loistava ja pihvi, sipulia lukuunottamatta, täydellinen! Kiva että käsityöläisyys ja itetekemisen meininki näkyi myös pihvissä eikä ollut kyseessä mikään valmisversio. Joillekin annos saattaa olla ihan pikkasen liian suolainen mutta ite tykkään siitä että suolaa löytyy.

 

 

Pöytien sijoittelu teki paikasta vähän sekavan ja ehkä vielä vähän keskeneräisen oloisen mutta hei, onhan kyseessä ensimmäinen päivä virallisesti avautuneena. Ja Hyrde paiskoi pensseli heiluen hommia, tuoleja maalaten. Maatuska-maalaukset seinillä oli kivat ja kesäkuussa esillä on Maaria Jokimiehen pirteää taidetta. Itsehän en taiteen tyylisuunnista mitään ymmärrä mutta Maarian töistä tykkäsin paljon ja nimesin tyylin "teräväpiirtorealisminaivismiksi", haha.

 

 

Maaria Jokimiehen pieniä kuvia. Isoista tauluista jäi kuvat ottamatta kun keskityin pupeltamaan ruokaa.

 

Avot sien ovesta tullaan kulkemaan vielä useasti ja erityisellä innolla jään odottelemaan mitä tulee löytymään lounaslistalta tai millaisia ovat tulevat sunnuntaibrunssit. Toivon että nyt hyväksi testatun sipsikaljavegaani-meiningin lisäksi jossain vaiheessa olisi vaihtoehtoina jotain yhtä hyvää mutta terveellisempää vegaaniruokaa.