Hemmottelulauantai

Tää viimeinen viikko ennen lomaa oli töissä aikamoista haipakkaa ja kun selkä vielä jumahti keskellä viikkoa sellain että oleminen oli välillä aika tuskaisaa, tuntui olo melkoisen onnelliselta perjantai-iltapäivästä kun pääsi vihdoin ryntäämään lomalle! Kotiin päästyäni heitin ensimmäisenä työvaatteet pesukoriin, otin lasillisen (tai no, kaksi) valkkaria ja piilotin työavaimet eteisen kaapin perukoille etteivät ne satu vahingossakaan silmiin kesken loman. Tiedostaen huonomuistisuuteni, oli kirjoitettava kalenteriin kolmen viikon päähän että mistä avaimet löytyy.. :) Älkää käsittäkö väärin, pidän kyllä työstäni mutta kaikki te jotka teette tai olette joskus tehneet asiakaspalvelutyötä, tiedätte myös miten kuluttavaa se voi olla.  

Lauantaiaamuun heräsinkin erityisen innoissani sillä tiedossa oli hemmottelua ja lomaan virittäytymistä kaksin verroin; ensin hiuksia värjäyttämään Suville Emotion Isokristiinan kampaamoon ja iltapäivällä laitattamaan lomakynnet ystäväni Siirin uusiin toimitioihin, Kauppakadun Palvelukeskussäätiön rakennukseen.

Tykkään käydä Isokristiinan kampaamossa sen takia ettei Isokristiinan myymälä ole oma työpaikkani, vaikkakin olen välillä ollut sielläkin tekemässä vuoroja. Eli olo siellä on ehkä vähän rentoutuneempi ja on myös kiva nähdä työkavereita joita ei muuten tule niin usein tavattua. Suvi on mahtava tyyppi ja luotan hänen tyylitajuunsa täysin sillä näen meillä olevan hyvin pitkälti samanlainen maku. Lisäksi Suvi on tällä hetkellä miun "tukkajumala" viileänvaalean pitkän polkkatukkansa kanssa. Tykkään käydä myöskin Susalla ja ihan samaisista syistä kuin Suvinkin kohdalla eli maailmani ei kaadu jos jompikumpi vapailee silloin kuin pitäisi päästä kampaajan käsittelyyn. :)

Miulla oli keväällä vielä aika tummankupariset hiukset ja teippipidennyksetkin vähän aikaa. Omat hiukseni ovat kuitenkin harmaantuneet jo 23-vuotiaana (!!!) joten juurikasvu oli todella häiritsevä jo parin viikon päästä värjäyksestä. Vaalea ja erilaiset vaaleanpunaisen, pinkin ja liilan sävyt tuntuvat kuitenkin enemmän omalta, joten Susa aloitti 6 viikkoa sitten tosi onnistuneesti operaation kohti vaaleampaa ja sitä jatkettiin eilen Suvin kanssa. Aluksi vaalennettiin tyvi ja laitettiin vaaleita raitoja. Vaikutusajan jälkeen Suvi sekoitti kaikkiaan viittä eri Wellan Illumina-väriä tyveen ja heittikin ilmoille lentävän lauseen: -"Ihan aina mie en käytä noin montaa sävyä mut nyt lähti vähän keulimaan!" Ja hyvin keulikin sillä lopputuloksena tyveen saatiin tosi kiva viileä sävy!

Latvaan tuli Illuminasta sävyt 10/69 sekä 10/93
Käytän itsekin kotona Wellan SP-sarjaa; Smoothenia sekä Luxe Oil-linjaa jota ei tässä kuvassa näy.
On silmäähivelevää kun tilat ovat vielä niin uudet, sävyt tyylikkään harmaata ja valkoista ja katosta roikkuu näitä kaunokaisia, joita moni muukin asiakas on kuulemma ihastellut.
Lähtökohtana oli kuuden viikon tummanharmaa tyvikasvu sekä luonnonpörrö edellisillan saunareissun jäljiltä.
"Jälkeen-kuvan" otin luonnonvalossa koska tässä viileys pääsee paremmin esille.

Kotona kerkesin käydä sen verran että sain vähän syötyä, kun jo lähdinkin hipsimään Kauppakadulle päin. En ollut käynyt Siirin ja hänen äitinsä uusissa tiloissa Palvelukeskussäätiön talossa ja kiskoinkin aluksi ovea joka ei ole käytössä. Puhelinnsoiton jälkeen Siiri tuli avaamaan virallisemman sisäänkäynnin oven. :) Entiset tilat olivat pienemmät ja sijaitsivat syvemmällä talon uumenissa eli asiakkaiden on varmasti helpompi löytää ainakin uudet ikkunat (joihin on piakkoin tulossa teippaukset) sekä viisaammat jopa ovenkin.

Ollaan tunnettu Siirin kanssa ala-asteen ensimmäiseltä luokalta ja kuutisen vuotta sitten oltiin reilun vuoden verran myös työkavereita kun kumpainenkin teki silloin samalla työnantajalla töitä kynsimuotoilijoina / kosmetologeina. Siinä ajassa olikin parasta se että näimme päivittäin ja meillä oli oikeasti hauskaa töissä keskenämme sekä asiakkaiden kanssa. Nyt tulee nähtyä aivan liian harvoin mutta onneksi meillä on niin vahva yhteinen historia että niin kliseistä kuin se onkin niin jutut jatkuu aina siitä mihin ne ovat jääneet. Olisikin siinä välissä vaikka pari kuukautta hiljaisuutta. Tälläisiä vanhoja ystäviä miulla on kolme kappaletta ja kaikki he ovat kultakimpaleita.<3

Lähtökohtana normaalivahvuiset mutta liuskoittuvat kynnet.
Pituuden rakentamiseksi Siiri käytti tarramuotteja.
Lopputulos!

Lähdettiin vielä istumaan Soulin terassille ajatuksena ottaa yhdet koska Siiri ei ollut vielä koko kesänä kerennyt käymään terassilla. Aurinko lämmitti mukavasti ja ympärillä istuvat turistit lisäsivät rentoa fiilistä niin että yksi muuttui kahdeksi tai kolmeksi. Mutta eihän se väärin ole. ;)

Tuleva ensimmäinen lomaviikko pitää sisällään reissua Helsinkiin ja Tallinnaan sekä miun pikkuriikkisen elämäni vuosittaisen kohokohdan, LPRHC Festit ensi viikonloppuna!!! Kaksi päivää hardcorea, punkkia, räppiä, kavereita ja toivottavasti paljon aurinkoa jos Forecaan voi yhtään luottaa. Lue lisää festeistä sivuilta: www.lprhcfest.com

 

-Päivi