Kasvissyöjän taivas

V sijaitsee vanhassa kaupungissa, osoitteessa Rataskaevu 12, 10130 Tallinn

Olin lukenut Tallinnalaisesta vegaaniravintola Vegan Restoran V:stä houkuttelevia postauksia mm. Elina Innasen Chocochili-blogista (http://www.chocochili.net) ja useista eri lehdistä. Olin lukenut myöskin siitä että ravintolaan kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus sillä paikka on pieni ja nälkäisiä ruokailijoita riittäisi. Kesäloman alussa olimme muutaman päivän Helsingissä ja piipahdimme päivävisiitillä Tallinnassa. Laitoin vasta edellisenä päivänä sähköpostia V:hen että olisiko heillä pöytää vapaana kahdelle tiistaina klo.14.00. ja yllätyinkin kun vastausviestissä kerrottiin että vapaa pöytä löytyy mutta vasta klo.15.00-17.00. Heti samana iltana kuolasin ruokalistaa läpi ja olisi tehnyt mieli maistaa kaikkea.. Ruokalistan voit käydä kurkkaamassa osoitteessa: http://www.vonkrahl.ee, vasemmasta yläkulmasta saat valittua kieleksi englannin jossei eestikeele taivu.

Paikka oli ihanan intiimi ja sisustus boheemi ja rustiikkinen. Tunnelma oli rento ja tarjoilijamme, Elis, yhtä hymyä. Heti tilauksen tehtyämme pöytään tuotiin t-a-i-v-a-a-l-l-i-s-e-n hyvää tummaa leipää, joka oli lämmintä, siirappista, kosteaa ja rapeakuorista. Ruokien valmistuksessa kesti aika kauan joten oli hyvä että saatiin oluen ja viinin kaveriksi jotain popsittavaa.

Valitsin alkupaloiksi punajuuri-ravioleja ja olin positiivisesti yllättynyt että annos olikin raakaruokaa eli "raviolit" olivat ohuiksi leikattuja punajuurisiivuja ja niiden välissä oli tajuttoman hyvää, suolaista cashewjuustoa ja pestoa. Mies otti valkosipuliöljyllä voideltua ciabattaa kolmella erilaisella tahnalla, muhammara (en tiedä mitä on suomeksi), savuinen punajuurihummus sekä cashew-porkkana.

Pääruoaksi otin tarjoilijan suosituksesta päivän erikoisen ja se oli juuri niin hyvää kuin hän lupailikin; kermaista risottoa, kauden tuoretta porkkanaa, parsaa ja parsakaalia, valkoviini-kermakastiketta ja päällä raastettua juustoa. Mies päätyi annokseen, jossa oli seitania, bataattipyrettä, porkkanoita, selleriä ja punaviinikastiketta.

Ennalta ajateltuna tuo varattu kahden tunnin aika kuulosti liiankin pitkältä ajalta mutta paikan päällä siihen kolmen ruokalajin syömiseen tosiaan kului koko aika. Meillä alkoikin olla aika kiire satamaa kohti, joten kysyin voisiko jälkiruokajäätelön ottaa mukaan. Elis sanoi jäätelön sulavan niin nopeasti ettei hän suosittelisi mutta ehdotti ystävällisesti että voimme hoitaa laskun jo ennen jälkkäriä ja että hän hoputtaa keittiötä. Ja se jälkkäri kruunasikin koko ruokailun; mustikka-lime-kookosjäätelöä jossa maistui vähän myös kaneli tai kardemumma. Kauniit koristelut oli tehty mustikoilla, mintulla, punaviinimarjoilla ja mansikalla. NAM!

En ole ikinä syönyt mitään noin hyvää ja kaunista! Kuinka kiva on syödä kun tietää että kaikki listan ruoat ovat mahdollisuuksinasi eli missään ei ole maitoa, kananmunaa, juustoa eikä tietenkään lihaa. Kunpa tällaisia vegaanisia ravintoloita saataisiin Suomeenkin lisää ja toivottavasti Lappeenrantakin kehittyisi tulevaisuudessa niin että täälläkin kannattaisi muutkin kuin ketjuravintolat. Iloista toivoa tulevasta antaa jo ihastuttava Kafe Silmu, josta lisää myöhemmässä postauksessa!

Ja hei, kaikki nämä kahden hengen ruoat sekä lasi valkkaria ja erikoisolut maksoivat yhteensä vain käsittämättömät 40€. Edullisen loppusumman lisäksi ilahdutti Elisin iloiset terveiset kotimatkalle.

 

Kuvia katsellessa tuli nälkä ja tekisi mieli varata uutta matkaa Tallinnan suuntaan..!

 

Sunnuntaiterkuin, Päivi