Pikkaisen parempi aamukahvi

 

Eilen vietettiin ystävänpäivää ja yksi ystävyyden iloista on jakaa hyviä asioita eteenpäin. Yksi ystävistäni aloitti vuoden vaihteen jälkeen Tomi Kokon LIFW-valmennuksen (Lean in five weeks) ja vinkkasi miulle astetta pidemmälle viedystä rasvakahvista, 5am kahvista. Kahvin ideana on tuoda varsinkin aikaisiin aamuihin energiaa ja hyviä rasvoja, jotka boostaavat aivotoimintaa, polttavat rasvaa ja saavat liikkeelle.

Aluksi ajatus rasvoista kahvissa kuulosti ällöttävältä ja varsinkin voin juominen oli itselleni vieras ajatus. Parina ensimmäisenä aamuna ajatus veti väkisinkin nenän nyrpistykseen, vaikka kahvi itsessään maistuikin hyvältä. Nyt kun ajatukseen on tottunut, maistuu aamukahvi kuin kahvilan parhain ja kuohkein erikoiskahvi. 

Tarvitset keitettyä, mielellään hyvälaatuista luomu-kahvia, blenderin sekä seuraavat aineet:

 

Lucuma tuo kahviin pehmeyttä, makeutta ja se sisältää paljon beetakaroteenia sekä B-vitamiineja. Maca taas on varsinainen puhtiboosteri, joka lisää vireyttä, suorituskykyä ja jaksamista. Se tukee hedelmällisyyttä, hormonitoimintaa ja sanotaanpa sen myös lisäävän seksuaalista vireyttä. Maca sisältää runsaasti aminohappoja, rautaa, kalsiumia ja B1-, B2-, B6- ja C-vitamiineja. Macan suositeltu päiväannos on 1tl - 2rkl ja käyttö kannattaa aloittaa pienemmällä annoksella ja pikkuhiljaa lisäämällä. Macan kanssa täytyy myös pitää taukoja, esimerkiksi viikon tauko neljän viikon käytön jälkeen tai neljän viikon tauko kolmen kuukauden käytön jälkeen. Tämä siksi että keho säilyisi vastaanottavaisena kasvisravinteille. Maca ei ole maultaan tai tuoksultaan mitään herkkua ja siksikin raakalakritsijauhe ja kaneli tuovat ihanan lisän kahviin. Jos on taipuisuutta korkeaan verenpaineeseen, ei lakritsia ehkä kannata päivittäin lisätä. En myöskään käytä kanelia ihan päivittäin koska se sisältää kumariinia joka kuormittaa maksaa liiallisella käytöllä.

 

 

Lisää Tomi Kokon ajatuksista ja valmennuksista voit käydä kurkkaamassa osoitteesta: www.tomikokko.com. 

 

 

Pirtsakkaa päivää ja nauttikaa auringosta! ❤

 

Terkuin, Päivi