Aforismien avauksia pt. 1

"Harjoita mieltäsi näkemään positiivisia asioita, ja tulet löytämään etsimäsi." 

Tämä lausahdus kolahti minuun.

Miksi edes haluaisin nähdä asioiden negatiivisen puolen? Siinä ei ole järkeä. En halua tietoisesti, tahallaan, itse, satuttaa itseäni ajattelemalla asioista tai tapahtumista huonolla tavalla. Jos saan valita, niin näen niissä kaiken sen hyvän, jota nämä asiat tai tilanteet voivat tuoda mukanaan. Haluan nähdä asioiden positiivisen puolen, jotta mieleni pysyisi kirkkaana ja tyytyväisenä. Ei täällä muuten pääsisi mitenkään eteen päin.

Mielestäni on turhaa kuluttaa omaa jaksamistaan turhalla murehtimisella. Se ei vie ihmistä mihinkään, oikeasti! Murehtiminen ei vie sinua pitkälle, toisin kuin ongelmanratkaisu tai huolettavasta asiasta yli pääseminen ja sen hyväksyminen. Ei kukaan halua kuluttaa energiaansa sellaiseen, joka tekee omasta olosta huonon, eihän.

Jos joku asia on murehtimisen arvoista, niin se ansaitsee myös tulla ratkaistuksi. Jos ratkaisuvaihtoa ei ongelmalle löydy, niin olisi parempi jättää se hyväksyvästi omaan arvoonsa ja antaa huomiota tärkeämmille asioille.

Voimme harjoitella näkemään tilanteissa niiden parhaimmat puolet ja tuoda siten pieniä onnenhippuja elämäämme. 

Sen sijaan, että ajattelisit esimerkiksi: en jaksaisi mennä suihkuun, kun vasta värjätty tukka haalistuu, niin voisit miettiä: ihanaa lähteä pesulle, kun sen jälkeen tuntuu taas raikkaalta ja putipuhtaalta! Sen sijaan, että valittaisit räntäisestä lumisateesta, niin voit iloita, että voit mahdollisesti mennä pitkästä aikaa töihin autolla, tai että onneksi jokainen päivä ei ole ikinä samanlainen. 

Tässä positiivisen ajattelun taidossa tärkeintä on asenne. Sinä voit valita, kuinka suhtaudut kohtaamiisi esteisiin. Voit juuttua niihin ja parkua pääsyä eteenpäin, tai voit löytää toisen vaihtoehdon ja kiertää tai ylittää sen mikä ikinä edessäsi onkaan.

Voimme nähdä kaikessa hyvää, sillä ilman aluksi hankalan tuntuisia kokemuksia emme oppisi asioita, emmekä kykenisi kehittymään ihmisolentoina parempaan, suvaitsevaisempaan ja nöyrempään.

Voimme nähdä positiivisuutta ja olla onnellisia siitä, että saamme tuntea elämän koko kirjon sen myötä- ja vastoinkäymisineen.

Missä sinä näit viimeeksi positiivisuutta?

Palataan taas!

(Kuva: living.the.law.of.attraction)