Elänyt ilman, enää en pysty

Sen on oltava kevät. Tai kesä, miksi tätä vuodenaikaa täytyy nyt säidensä puolesta nimittääkään. Menneen hämärän ja viileän talvikauden aikaan luovuin huomaamattani monista asioista. Osan hyväksi todetuista jutuista unohdin kylläkin jo tätä talvea ennen. Nyt ulkoilman kanssa samanaikaisesti kirkastuva pää on taas vähän enemmän hereillä ja huomaan mitä olen ikävöinyt. Kuluneiden viikkojen sisällä olen ottanut elämääni mukaan asioita, jotka olen täysin unohtanut ja joita olen tietämättäni kaivannut suuresti. Ne ovat sellaisia asioita, joista tulen hyvälle mielelle tai jotka oikeasti auttavat itseäni arjessa. Miksi ihmeessä ikinä lopetinkaan niiden hyödyntämisen? Ei ole kuitenkaan kovin suuri vaiva ostaa esimerkiksi vanhan voidepurkin tilalle uusi aiemman loppuessa...

6 asiaa, joita olen huomaamattani kaivannut:

parempi hiusharja

Tajusin vähän aikaa sitten, ettenhän minä omista edes kunnon hiusharjaa yhden harvahampaisen lisäksi. En edes tiedä mitä olen tehnyt ilman sellaista. Siispä menin ja ostin tarpeeseen tämän apuvälineen, ja kyllä se päänahka ja hiuskin tykkää. Eikä tarvitse nyt kulkea tukka pörröllään joka päivä kun on jokin väline, millä ne suortuvat saa sileäksi...

kananmunat

Luovuin näistä eettisistä syistä ja muutenkin tiukensin vegaaneja elämäntapoja muutaman kuukauden ajaksi. Sitten laskin tarvitsemani makroravinteet ja niiden suhteen syömisiini. Ilmeni, että proteiinin saantini on ollut kehnonlainen. Se tarjosi osaltaan selityksen ihmeellisille ja turhille näläntuntemuksille ja ehkäpä myös vähätuloksiselle treenille. Siksipä sallin itselleni munat ja kalat, vaikka mielestäni sillä voikin olla vähän itsekkäät lähtökohdat. Tällä hetkellä kai täytyy vain olla hieman itsekäs, toisessa elämäntilanteessa on ehkä sitten taas toisin. Oma hyvinvointi on kuitenkin tärkeää, sitä ei vain voi kiistää.

Lushin kasvojenhoitotuotteet

Tämä ei edes vaadi paljon selittelyä. Lushin tuotteet on parhaita. Enkä tiedä mikä minulle tuli kun unohdin ne melkein kahdeksi vuodeksi. But I'm back and hopefully for good!

B-12

Vitamiini, jonka vaikutukset uskon huomaavani. Koska en syö lihaa, en saa tätä vitamiinia tuskin ollenkaan. Kun olin jonkin aikaa ilman tätä hermostoa ja hyvää oloa boostaavaa vitamiinia, huomasin sen puutoksen vaikutukset jaksamisessani ja mielialassani. Olo oli jollakin tapaa epätoivoisen epämääräinen. B-12:n syömisen aloittamisen jälkeen olo alkoi oikeasti tulla paremmaksi, enkä nyt haluaisi unohtaa pillerin heittämistä suuhun yhtenäkään aamuna. 

LOOKBOOK.nu

Muistin Lookbookin olemassa olon vasta viime viikolla,  se on täydellinen asuinspiksen etsimiseen! Muistan joskus etsineeni vinkkejä sieltä siihen, kuinka yhdistää erikoisempi vaatekappale osaksi kivaa asukokonaisuutta. On hauskaa tutkailla, miten muut ovat osanneet yhdistää vastaavanlaisen vaatteen asuihinsa. Samaa inspiraation hakemista voi tehdä kylläkin Googlen kuvahaulla tai mitä paremmin Pinterestillä (jota muuten fanitan myös täysillä!).

Avenen kasvovoide

Samassa kategoriassa Lushin tuotteiden kanssa. Tämä rasva on normaaleja markettipurkkeja vähän kalliimpi ja siksi itselläni onkin ollut pieni kynnys sen uudelleenostamiseen. Mutta kun sen päätän taas käyttööni hankkia, en voisi olla tyytyväisempi. Suhteellisen helposti kuivuva ihoni pitää Avenen superkosteuttavasta rasvasta ja se jää siitä ihanan pehmeäksi. Täytyy nauttia siitä nyt kunnolla, kun ihonikin voiteesta vielä pitää. Ja toivottavasti saan tehdä niin pitkäänkin, sillä itselle sopivan uuden kasvorasvan etsiminen ei ole aina ihan läpihuutojuttu. Mutta eiköhän Lushin puolelta löydy siihenkin ratkaisu, jos nykyinen kasvovoide alkaa tuntua tehottomalta.

pinto beans

Amerikassa käydessäni innostuin ruskeista pavuista, mutta sieltä palattuani unohdin ne kokonaan. Nyt äitini toi rasian itsekeitettäviä ruskeita papuja ja ai että niistä tulee hyviä! Ruskeat pavut pitävät hyvin nälkää puhumattakaan siitä, miten runsasproteiinisia ne ovat. Kuivapapujen, -linssien ja -herneiden keittäminenkin on sellainen asia, jota olen tehnyt enemmän ja jota voin suositella muillekin. Siitä saa hyviä ruoka-aineita edullisemmin ja varmasti ilman säilöntäaineita. Mielestäni itsekeitetyt pavut ja palkokasvit maistuvat myös paremmilta kuin valmiiksi säilötyt.

Jokaisella on varmaan asioita, joista on joskus luopunut, mutta joita ilman ei olekaan pärjännyt. Mikä on itselläsi tällainen asia?