Hyvä olo on uusi kaunis

Otsikko sen jo kertoikin.

Mielestäni kauneuden tavoittelun ja jatkuvan ulkonäön mietiskelyn pitäisi vaihtua hyvän olon tavoitteluun.

Tavoittelisi sitä, että sisällä tuntuu hyvältä. Tyytyväiseltä, onnelliselta ja tasapainoiselta.

Nämä kehon sisäiset tunteet ja ajatukset näkyvät myös päälle päin. Ihmiseen tulee tietynlainen hehku. Ei mikään yliluonnollinen voima tai mitään muuta sellaista, mutta sellainen terve ja vahva tunne ihmisen sisällä välittyy myös ympärille.

Sitä meidän tulisi tavoitella.

Olen pitkään, ehkä yläasteesta asti ollut tietoinen ulkonäön merkityksestä ihmisten välisessä toiminnassa ja vuorovaikutuksen kulkemisessa. Ystäviä tehdään samantyylisten ihmisten kanssa ja erityyliset jätetään huomiotta, ikään kuin antaen toisille samankaltaisille mahdollisuuden tutustua ja lyöttäytä yhteen. Se on hyvä, sillä ulkonäkömme viestii myös persoonastamme - siitä mitä haluamme edustaa ja miten haluamme elämäämme elää.

Tämän puolesta ulkonäöllä on merkitystä.

Mutta kauneus, voi tuota sanaa, jota etenkin jokainen nainen on mielessään varmasti joskus pyöritellyt. Kauneus on petollinen, katsojansa silmistä kumpuava salakavala ominaisuus ihmisessä, joka vain on. Kauneutta saa lisättyä kaikenlaisin tavoin, nykypäivänä meikkaaminen ja erilaiset kauneustoimenpiteet ovat suosittuja ja yleisiä. Mutta joskus kauneuden tavoittelu voi ylittää sen terveen rajan, ja silloin päästään ongelman ytimeen.

Media on tehnyt kauneudesta statussymbolin. Kauneutta edustavat nähdään terveinä ja hyvinvoivina. Samalla niin nuorille kuin myös vanhemmillekin asetetaan tietynlaisia odotuksia, joita täyttäessä voi olla hyväksytympi, menestyksekkäämpi ja kaikkea muuta. Mutta auta sitä, joka oppii samalla hylkimään aitoa itseään.

Tavoitelleessaan jotakin, mitä ei ole, ihminen alkaa voida sisältä päin huonosti. Tärkeämmät tavoitteet unohtuvat - todellisuudessa jokaisen tulisi päästä siihen pisteeseen, jossa sisällä tuntuu hyvältä, ei muiden hyväksynnän takia, vaan itsensä vuoksi. Hyvään oloon ei päästä muita kopioimalla, vaan aidoilla tavoilla, kuten syömällä terveellisen tapaisesti, pukeutumalla vaatteisiin, jotka eivät arveluta itseään millään lailla, liikkumalla sopivasti, nukkumalla riittävästi hyvin tuuletetussa huoneessa ja tekemällä asioita, jotka innostavat ja joista tulee itselle oikeasti hyvä mieli.

Hyvä olo on mielestäni tänä päivänä uusi kaunis.

Positiivinen ihminen on silminnähden upea, eikä ole väliä mihin ulkonäkökategoriaan tällainen henkilö uppoaa, vaan ensisijaista on se fiilis, jota tämä henkilö tuntuu uhkuvan.

Mieti sinäkin, millainen ihminen on mielestäsi kaunis.

Eikö pidäkin paikkaansa tuo otsikko.

Mielenrauhaisaa päivää sinulle, kaunokainen.