Helppo lisukeidea - potkua puuroon!

Olen niitä tyyppejä, jotka paahtavat joka aamu kaurapuuroa suustaan alas. Puuro on sellainen juttu, mikä oikeasti täyttää ja tuo kylläisen olon ja se on vieläpä hyvää ja nopeaa valmistaa. Oman puuroni joukkoon eksyy arkiaamuisin banaania ja marjoja. Nautin myös suuresti uusien puuroyhdistelmien kokeilusta ja lisukevaihtelusta - etenkin jos minulle suotuu hieman tavallista enemmän luppoaikaa toteuttaa näitä ideoita. Tänään länttäsin puuroni päälle nokareen illalla tekemääni aprikoosisosetta. Hilloa muistuttava sose menisi sellaisenaankin alas ihan makeanhimoon tai muuten vain, mutta pakko sanoa, että se toi aamupuuroon juuri sen sopivan lisän ja makeuden.

Sokeriton ja pikanopea hedelmäsose tekeytyy kattilassa kuivatuista hedelmistä ja vedestä ainoastaan pienellä vaivalla.

Sokeriton hedelmäsose 4 annosta

  • 115 grammaa kuivattua hedelmää (aprikoosi testattu, toimii hyvin!)
  • 3 dl vettä

Pilko aprikoosit/kuivahedelmät rouheasti kattilaan ja peitä vedellä. Kiehauta kansi raollaan ja jatka hauduttamista 20 minuuttia. Jäähdytä hieman ja hienonna sauvasekoittimella pehmeäksi. Säilö purkkiin ja laita jääkaappiin odottamaan hetkeään.

 

Mietin, että sosetta voisi myös maustaa kattilassa mausteilla, kuten kanelilla ja vaniljalla tai tuoreella pikkupätkällä punaista chiliä. Tällä kertaa kuitenkin mentiin yksinkertaisella kaavalla, ensi kerralla kokeillaan ehkä jotain uutta.

Linkitin blogini myös Blogloviniin, niin sen voi tarvittaessa lisätä siellä omalle lukulistalleen. 

Follow my blog with Bloglovin

Aurinkoista päivää :)